S.D. u Nakon predavanja

Priveden je rasist koji je po Zagrebu maltretirao i snimao strance: „Je*eni ni*eru. Odi doma u Indiju.“

Zbog rasističkih ispada u zatvoru bi mogao provesti do 3 godine.

13. ožujka 2023 14:54
Rasizam u Hrvatskoj

Rasizam u Hrvatskoj Foto: Jon Tyson/Unsplash

Platformom YouTube nedavno su se proširile snimke muškarca koji je svojim rasističkim komentarima maltretirao strance u glavnom gradu Hrvatske.

Navedene snimke izazvale su buru reakcija. Većina građana šokirana je ponašanjem muškarca koji je, po rasnoj osnovi, nemilosrdno vrijeđao nevine prolaznike.

„Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni ni*eru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda“, čuje se na videu u kojem kameru unosi u lice Woltovog vozača.

Nakon što je video izazvao more reakcija, policija je uspjela identificirati muškarca sa snimke koji bi u zatvoru mogao provesti do tri godine zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, kažu iz zagrebačke policije.

Na napad koji je doživio njihov vozač osvrnuo se i oštro ga je kritizirao Marin Šušnjar, šef Wolta u Hrvatskoj.

„Jednostavno sam bez komentara, sramotno. Ne mogu vjerovati da takvi pojedinci žive s nama u društvu i propagiraju takav način razmišljanja. Vidio sam i da je nedavno isti muškarac Ukrajincima dijelio majice s nacističkim porukama. Javili smo se drugim platformama te pokušavamo doći do poslodavca dostavljača, ali i njega samog, kako bi mu pružili podršku i pokazali mu da nije sam. Napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bi dostavljaču olakšali ovu situaciju“, rekao je za 24 sata.

Anketa

Jesu li rasistički napadi u Hrvatskoj česta pojava?

Ukupno glasova:

Još vijesti