L.B. u Nakon predavanja

Prva promocija nakon 3 godine razočarala studente: Nema prozivanja niti rukovanja s profesorima

Posljedice korone na obrazovanje i dalje se osjećaju.

21. srpnja 2022 13:53
Promocija kakvu nisu očekivali...

Promocija kakvu nisu očekivali... Foto: J. Henning Buchholz via Shutterstock

Tijekom promocije studenata Sveučilišta u Southamptonu održane ovaj tjedan, profesori nisu naglas čitali imena novopečenih akademskih građana tijekom dodjele diploma.

Prva je ovo promocija u posljednje tri godine, stoga je pristupnika bilo mnogo. Diplomci generacija 2020., 2021. i 2022., ovog su tjedna napokon dočekali svoje diplome i službenu dodjelu istih, a cijela ceremonija trajat će čak tri dana.

vezano diploma Laganini Studentica dobila trudove prije promocije, dekan napravio nešto što nikad nije: Evo gdje joj je dodijelio diplomu

Zbog velikog broja studenata, svečanost je upriličena na nogometnom stadionu u centru grada Southamptona, piše The Tab.

Bez rukovanja i prozivanja diplomanata

Tijekom prve ceremonije, održane jučer u 9 sati, studenti su u nevjerici promatrali kako kolege odlaze na binu po svoje diplome, bez da su odgovorni naglas čitali njihova imena. Također, ovaj put tijekom uručivanja diplome, nije bilo rukovanja između predstavnika sveučilišta i novopečenih akademskih građana.

Obično se diplomcima dodjeljuju određena sjedeća mjesta s kojih ih pozivaju na binu i izgovaraju njihovo ime i prezime. No, ovog puta diplomci su mogli sjediti bilo gdje unutar označenih zona. Odgovorni zatim izgovaraju naziv svakog pojedinog studija, a zatim svi studenti koji su diplomu "zaradili" baš u tom polju odlaze na binu gdje im se dodjeljuju diplome.

Nove mjere zbog zdravstvenih i sigurnosnih razloga

Roditelji čija djeca tek trebaju proći promociju, obratili su se nadležnima na sveučilištu kako bi provjerili zbog čega je procedura drugačija ovaj put na što su im odgovorili da se radi o mjerama predostrožnosti iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga.

vezano Slika nije pronađena Postani student 18 godina kasnije: Objavila fotografiju s promocije sa svojim ocem – svake godine u isto vrijeme postane viralna

Umjesto srdačnog stiska ruku tijekom ovog svečanog i dugo iščekivanog momenta u životu svakog studenta, diplomci poziraju ispred plave pozadine za fotografiranje, na samoj bini.

Kamera pak snima svakog pojedinog diplomanta dok koračaju prema bini i poziraju pred plavom pozadinom za fotografiranje, i istovremeno ovaj prizor projiciraju na veliki ekran sa svake strane pozornice.

Studenti razočarani

Iako se nikoga poimence ne proziva, postoji lista pristupnika koja se vrti pri dnu velikih ekrana. Pristupnici pak pristupaju bini nasumično, kojim god redoslijedom i gotovo je nemoguće pratiti popis imena koji se projicira kako bi se istovremeno s njim uskladili i pristupnici promocije.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Nema promocije ni zadnjeg 'hura' s prijateljima: Bivša studentica napisala dirljivo pismo svima koji će diplomirati ove godine

Jedna je studentica izjavila da ju je ovakva ceremonija rastužila. "Znam da je bilo užurbano i da nas je bilo mnogo", kaže. "Ali osjećam se izigrano što sam propustila tako važan dio promocije."

"Nisam sigurna zašto sam ovo čekala godinu dana", kazala je druga.

izvor: The Tab

Još vijesti