P.S. u Nakon predavanja

Rijeka uskoro dobiva svoj prvi studentski klub u centru grada – osim prostora za učenje, otvara se i bistro

Ugovor između tri partnera potpisan je još krajem 2021. godine.

19. Siječnja 2023 13:18
Lokacija budućeg studentskog kluba u Rijeci.

Lokacija budućeg studentskog kluba u Rijeci. Foto: Studentski centar Rijeka via Facebook/Facebook

Radovi na riječkom studentskom klubu u punom su tijeku! Prema viđenom, studentski klub „Slatko & Slano“ će obuhvaćati veliki prostor koji će riječkim studentima, ali i građanima, dati potpuno drugačiji doživljaj u odnosu na druge kafiće i objekte s obzirom na to da će ovaj sadržavati sve u jednom.

Fotografije radova objavio je Studentski centar Rijeka na svojim službenim stranicama, a u opisu objave napisali su kako su radovi u samim začecima, ali i da su nestrpljivi oko završetka.

Podsjetimo, krajem 2021. godine najavljena je izgradnja novog studentskog kluba u Rijeci, a time bi on bio jedinstven i na području cijele Hrvatske.

Studentski prostor u samom centru grada

Kako je tada pisalo Sveučilište u Rijeci, na svojoj službenoj web stranici, izgrađuje se Studentski klub s bistroom zbog kojeg će riječki studenti, u samom centru grada, dobiti svoj prostor s prehranom i terasom, a osim toga će se tamo moći družiti, učiti i raditi.

U pitanju je suradnja između Sveučilišta i Studentskog centra Rijeka te Sveučilišne knjižnice Rijeka s obzirom na to da je u pitanju prenamjena prostora nekadašnje gradske knjižnice.

Samim time, SC Rijeka je preuzela ovaj prostor na adresi Trg 128 brigade Hrvatske vojske. Kako su pisali, radi se o projekta od interesa za sveučilišnu zajednicu, pogotovo za studente, ali i za građane kojima će također biti omogućeno korištenje prostora Studentskog kluba „Slatko & Slano“.
 

Još vijesti