P.S. u Nakon predavanja

Stanari varaždinskog studentskog doma upozoreni: „Tete čistačice nisu dužne čistiti ovakav bezobrazluk!“

Studentski odbor reagirao je na nered kojeg su ostavili studenti.

6. veljače 2023 15:57
Prljavo suđe u studentskim domovima.

Prljavo suđe u studentskim domovima. Foto: Nathan Dumlao/Unsplash

Stanari studentskih domova nerijetko imaju proslave i druženja unutar vlastitih soba, terasa ili prostorija koje su namijenjene za isto. No, ono što se očekuje od njih jest da poslije sebe sav nered, ukoliko je napravljen, počiste.

To pravilo dio je svakog domskog, ali i kućnog reda, no bez obzira na to, prvenstveno je dio opće kulture svake osobe. Međutim, bez obzira na sve navedeno, stanari studentskih domova često znaju ignorirati ta pravila. Isto se dogodilo u Studentskom domu u Varaždinu gdje je reagirao i njihov Studentski odbor, kako piše Sjever.hr.

U sklopu njihova doma, studenti imaju pravo na korištenje zajedničkih prostorija za druženje, kao i terasa. To bi se možda moglo promijeniti zbog nedavno ostavljenog nereda u kojem je intervenirao i Studentski odbor zaprijetivši im zatvaranjem navedenih prostorija.

„Ovim putem upozoravamo da ukoliko se na terasi/terasama još jednom zatekne ratno stanje, iste će biti trajno zatvorene. Od ostataka hrane, opušaka, razbacanih boca i ostavljenog neopranog suđa, kako vas nije sramota? Tako i doma radite?“, prenosi Sjeverni.hr objavu Studentskog odbora.

Uz to, odbor napominje da tete čistačice nisu dužne čistiti ovakav „bezobrazluk“ te da je nered prijavljen pa će oni odgovorni biti pozvani na razgovor.

izvor: sjever.hr

Još vijesti