V.K. u Nakon predavanja

Kako izbjeći nagore katove u studentskom domu? 'Ne želim miris menze, da je preglasno i ljeti kao u limenci'

Svaki studentski dom poznat je po određenim kvalitetama i manama, a ni studentsko naselje Cvjetno nije iznimka.

13. rujna 2022 11:45
Živopisne klupčice na prozoru doma 'Cvjetno'

Živopisne klupčice na prozoru doma 'Cvjetno' Foto: M.T./MojFaks/MojFaks

Studenti koji iz manjih gradovai mjesta dolaze studirati u Zagreb, a pritom ostvare uvjete za subvencionirano stanovanje u jednom od studentskih domova, pokušavaju na temelju dostupnih informacija, ali i iskustva sadašnjih i bivših stanara odabrati najbolji za njih.

Svaki je studentski dom drugačiji; ne samo po uređenju već čak i po atmosferi, ugođaju, okolišu, ali i nekim stereotipima po kojima studenti favoriziraju određene domove.

Jedan student uskoro seli u studentski dom "Cvjetno naselje", pa je u Facebook grupi stanara ovog doma zamolio za korisne savjete koje će mu zasigurno pomoći pri izboru paviljonu, sobe i kata.

vezano Studentska soba u domu Laganini Zagrebački student Šumarstva u samo 24 sata izbačen iz studentskog doma

"Trebao bih useliti uskoro u dom, pa me zanima koji je paviljon najglasniji, do kojeg ne dosežu mirisi menze i u kojem ću se najmanje osjećat kao da sam u limenci tijekom ljeta?", pita anonimni student.

Ne želi biti u sobi s Estebanom

Osim toga, zanima ga i ima li razlike u veličinama soba između onih paviljona koji su obnovljeni i koji nisu. Posljednje pitanje koje je imao bilo je vezano uz Erasmus studente koji su došli studirati u Hrvatsku.

vezano Cvjetno naselje Laganini [FOTO] Legendarna 'slasta' od danas opet radi! Studenti navalili na kolače i sladoled za par kuna, ali pravi HIT je ovaj napitak

"Jesu li Erasmus studenti pomiješani s nama ili su većinom smješteni u poseban paviljon?! Ne bih baš želio biti s nekim Estebanom u sobi. 'lo siento'", piše student na kraju.

Srećom, javila mu se nekolicina sadašnjih stanara sa odličnim savjetima i vlastitim iskustvima.

vezano Slika nije pronađena Laganini TOP iritantni zvukovi u domovima koji vas izluđuju: 800 studenata otkrilo zbog čega ne mogu spavati – nećete vjerovati što je broj 1

Nema party-paviljona

"1, 2, 3, 4 bi trebali biti dosta slobodni od mirisa. Za ljeto pazi da ne odeš baš na peti kat i eventualno da nisi na strani gdje piči sunce ujutro. Za Erasmus ne znam, mislim da ih ima po svim paviljonima - svakako će ti biti vrijedan izlazak iz zone ugode ak' ćeš bit sa strancem", komentira mu jedna stanarka.

Kako nastavlja, ne postoje takozvani "party-paviljoni", već oni ovise o stanarima i ekipama koje se okupljaju.

Gdje je najbolje živjeti u domu Gdje je najbolje živjeti u domu Foto: MojFaks

"A buka je valjda svugdje ista. Prošle godine je 4 bio party-paviljon, ali sumnjam da je to do zgrade, vjerojatno je do ljudi koji su unutra, a oni se sele", dodaje studentica.

vezano SD Cvjetno naselje, opušak Laganini [FOTO] Upozorenje o gašenju čikova u domu postalo hit: Studenti se sprdaju lošim prijevodom na engleski

Jedan je još student potvrdio koje katove treba izbjegavati.

"Kako god, zaobiđi ove top katove jer preko ljeta postanu pećnica", savjetuje mu stanar ovog studentskog doma.

Još vijesti