L.B. u Nakon predavanja

Studenti iz Pule nezadovoljni menzom: 'Hrana sve lošija zadnje 2-3 godine!' Pokrenuli i peticiju

Peticija je zasad skupila 198 potpisa.

12. svibnja 2022 13:20
Mlinci ili pire?

Mlinci ili pire? Foto: screenshot via Reddit.com

Krajem travnja, na društvenim mrežama Udruge studenata Filozofskog fakulteta u Puli pokrenuli su temu kvalitete i ponude hrane u tamošnjoj menzi zbog koje su studenti pokrenuli i peticiju.

Kako navode u svojoj objavi, "većini studenata je poznato da je hrana u studentskom restoranu u Puli postala lošija u roku od 2-3 godine. Hrana je lošijeg okusa, lošije kvalitete, a manje je i izbora jela".

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na raspolaganju imaju jednu menzu, a osim na kvalitetu i raznovrsnost ponude, požalili su se i na gužve koje se u menzi stvaraju.

Kako piše Istra24, peticiju je pokrenuo tajnik Udruge, Zoran Počinok, inače student druge godine povijesti i arheologije. "Nakon što sam primijetio probleme u restoranu koji se ne tiče samo načina pripreme hrane, već i administracije koja ne funkcionira pa dugo stojimo u redu, odlučio sam se, nakon konzultacija s članovima naše udruge pokrenuti peticiju", kazao je.

Sve se vrti oko pohane piletine i pirea

Peticiju je do danas potpisalo 198 osoba, što je samo dva potpisnika manje od zadanog cilja. "Potrebno je uvesti još menija jer se stalno vrte jedne te iste stvari, posebice pire i pohano pile", kaže Zoran.

S njime s složila i predsjednica Udruge, studentica četvrte godine hrvatskog jezika, Noela Alić, kazavši da uz raznolikost jelovnika studentima nedostaje i doručak. "Hrana nije raznolika i nema izbora. Uvijek su ista jela i nije baš ukusno. Nemamo doručak koji bi trebao biti uključen u jelovnik", govori Noela.

U razgovoru s tamošnjim studentima, čini se da je većini ponuda menze u redu, no smatraju da mjesta za poboljšanje ima.

Studenti iz Pule žele bolju hranu u menzi... Studenti iz Pule žele bolju hranu u menzi... Foto: screenshot via Facebook@Udruga studenata Filozofskog fakulteta u Puli

"S obzirom na to da ne jedem meso, nemam baš izbora, uvijek bude samo jedan meni, pa su me tako danas dopali karfiol i miješano povrće", kazala je Nika. "Hrana je zadovoljavajuća, ali uvijek se može bolje. Kada sam 2017. godine upisao fakultet, sjećam se da je hrana bila kvalitetnija", kaže Alen.

Valja napomenuti da je među studentima bilo i onih koji su izrazili zadovoljstvo menzom i nabrojali omiljene obroke koji su, kako tvrde, uvijek ukusni.

Uskoro još jedan restoran i kartično plaćanje

No, čini se da se studenti ipak mogu nadati skorom rješenju problema. V. d. ravnatelja Studentskog centra u Puli, Sanda Rojnić Sinković, kazala je da u restoranu uvijek pazi na kvalitetu te se oduvijek nastoji postići maksimalan kvaliteta u pripremi jela te najavila novosti koje uskoro očekuju studente u ovom sveučilišnom gradu.

"U pripremi je otvaranje novog manjeg studentskog restorana, u neposrednoj blizini postojećeg, čime će se dodatno poboljšati brzina usluge te proširiti i obogatiti ponuda jela. Novi restoran radit će cjelodnevno, a studenti će imati i mogućnost konzumiranja doručka. Svakodnevno je u ponudi vegetarijanski meni, dok veganski, bezglutenski, nisu propisani Pravilnikom. Studentski centar Pula ubrzo će u restoranima uvesti mogućnost bezgotovinskog plaćanja", kazala je Rojnić Sinković.

Više pročitajte ovdje.

izvor: istra24.hr

Još vijesti