P.S. u Nakon predavanja

Studenti nam otkrili koji su njihovi novogodišnji ciljevi i želje: „Odlučio sam pročitati barem 12 ruskih klasika“

Povodom nove, 2023. godine, studenti su nam otkrili koji su njihovi ciljevi, a da su si ih sami postavili.

30. prosinca 2022 14:41
Studenti otkrivaju svoje novogodišnje ciljeve i odluke.

Studenti otkrivaju svoje novogodišnje ciljeve i odluke. Foto: Kinga Cichewicz via Unsplash/Unsplash

Nova godina već je tu, a mnogi još uvijek ne mogu u potpunosti procesuirati informaciju da je 2022. tako brzo prošla. To je samo još jedan razlog zbog kojeg je potrebno iskoristiti svaki pruženi trenutak, kako poslije za istim ne bi žalili.

Ususret novim mogućnostima, željama, ciljevima i uspjesima, studenti su nam otkrili što oni priželjkuju sebi u idućoj godini. Moramo napomenuti kako nitko od ispitanih studenata nije naveo niti jednu materijalnu stvar.

Očito je da oni razmišljaju na drugačiji način ili se promijenio način razmišljala trenutnih generacije koje studiraju.

Završiti vlastiti roman

U skladu s time, student Ivan otkrio nam je svoju želju za koju se nada da će ju ostvariti iduće godine, a na njoj radi prethodna dva mjeseca.

„Ja sam odlučio završiti roman koji stalno odgađam, a trenutno sam na 132 stranici. Počeo sam ga pisati prije 2 mjeseca, a iduće godine ga moraš završiti“, rekao je za MojFaks.

Rješavanje obaveza na vrijeme

Barbarin cilj je, nadasve, pohvalan, ali i koristan za sve druge studente koji možda o tome nisu ni razmišljali.

„Moj je cilj donesen sinoć, a to je da ne ostavljam više stvari za zadnji čas jer općenito ciljeve koje donesem pred spavanje, zaboravim do ujutro“, napomenula je studentica Barbara, a mi joj ovim putem želimo da svoj cilj ostvari kako ne bi nastala „strka-panika“ zbog svih obaveza koje odrađuje u zadnjem trenutku.

Putovanje u državu s drugačijom kulturom

Studentica novinarstva, pak, ima više različitih ciljeva koje želi ispuniti. Prema njima se može reći da je pomno razmišljala o svojim novogodišnjim odlukama s obzirom na to da je navela kako želi otići na putovanje u državu s potpuno drugačijom kulturom, da nastavi čitati knjige koliko god može, da ne zaboravi na svoje hobije koje ima i još jedna, ali ne manje bitna stvar, da pazi na vlastito mentalno zdravlje.

U užurbanom načinu života i brojnim obavezama s kojima se susreću studenti, posebno naglašavamo njezin zadnji cilj koji je od izuzetne važnosti.

Pročitati 12 ruskih klasika

Naposljetku, preostaje nam student Borna. Iako ni njegovi ciljevi za novu godinu nisu materijalni, ponešto se razlikuju od svih dosadašnjih.

„Ja sam odlučio pročitati (i razumjeti) barem 12 ruskih klasika, jedan po svakom mjesecu. Odgađao sam ovu godinu, ali to je ipak dio opće kulture“, zaključio je Borna.
 

Još vijesti