P.S. u Laganini

Studenti nam otkrili kako slave kraj kolokvija: „Odem u birtiju i naručim si dvije kratke“

Bez obzira na to bili kolokviji uspješni ili ne, svaki student ima svoj način proslave kraja ovog napornog perioda.

9. prosinca 2022 13:18
Studenti slavi nakon teškog ispita.

Studenti slavi nakon teškog ispita. Foto: GaudiLab via Shutterstock

Vrijeme kolokvija lagano dolazi me kraju. Najveće olakšanje studenti će osjetiti tek kada dođu božićni praznici jer nekima kolokviji traju i tijekom prosinca. Studenti na različite načine slave završetak kolokvija ili ispitnih rokova.

Nekima je to razlog za shopping, dok drugi ipak odluče ne raditi ništa i samim time se napokon opustiti.

Upravo zbog toga smo pitali studente, sadašnje i bivše, na koji način su oni slavili nakon napisanog zadnjeg kolokvija ili ispita. Dosta studenata svoj adrenalin i stres nakon kolokvija oslobađa upravo na kavi.

„Iskreno, ne radim ništa posebno. Odem na kavu s frendicama na par sati i onda najčešće odem doma spavati da se resetiram“, rekla je studentica Fakulteta hrvatskih studija.

„Dvije kratke”

Osim nje, i bivša studentica Petra radi isto, a Theressa se ipak odlučuje na malo „jači“ potez u odnosu na običnu kavu.

„Odem u prvu birtiju i naručim si dvije kratke“, istaknula je sa smiješkom za MojFaks.

Alkoholno piće Alkoholno piće Foto: William Krause via Unsplash

No, većina ispitanih ipak se odlučuje za spavanje. Ta aktivnost glavni je i neizostavan dio nakon napisanih kolokvija i ispita jer se studenti resetiraju za novu „rundu“ koja ih uskoro čeka.

Spavanje nakon kolokvija je pod obavezno

„Kad imam zadnji kolokvij, dođem doma, legnem u krevet i ne ustajem do pola 12 idućeg dana. To mi je neki ritual da nadoknadim sve one noći kad se nisam naspavala jer sam učila“, istaknula je studentica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a s time se slaže i Tena koja studira na istom fakultetu.

Živa ipak ima drugačiju metodu. Kako nam govori, sretna je točno pune 3 minute, a nakon toga joj se život „vraća na staro”.

Odlazak na posao briše loša sjećanja

Slično je i kod Maristele koja, kako nam govori, nakon kolokvija ode direktno na posao i u tom trenutku već zaboravi da fakultet uopće i postoji.

Lucija i Iva ipak imaju drugačije načine proslave koje drugi studenti nisu naveli. Tako studentica novinarstva, Lucija, satima provodi ispred Netflixa dok maratonski gleda sve moguće serije, a Iva se počasti shoppingom.

Marea, studentica psihologije nema posebni način proslave, ali bi se definitivno složila s Ivinom metodom, odnosno kupnjom.

„Ono što je točan odgovor i što bi trebalo je nagradit se, kupit si nešto, neko pozitivno potkrjepljenje – to bi trebalo!“ zaključila je.

Još vijesti