V.K. u Laganini

Klinci napravili repliku Bugatti automobila od gline: 'Nemamo puno novca, a htjeli smo Chiron'

Uz puno vremena, znanja, kreativnosti i gline, moguće je napraviti Bugatti.

9. lipnja 2022 13:11
Glineni kalup za Bugatti

Glineni kalup za Bugatti Foto: screenshot via Youtube@ NHẾT TV

Izrada predmeta od gline posebna je umjetnost koja iziskuje puno strpljenja, kreativnosti i vremena. Iako je i dalje samo legenda da se i čovjek može napraviti od gline, uz malo kreativnosti i znanja o tehnologiji koja se služi pri izradi automobila, od gline se očito može napraviti i Bugatti!

U pauzama od predavanja ili učenja, mladi pokušavaju iskoristiti svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način. Dio studenata to vrijeme koristi za odmor ili društvo, a drugi ga koriste da bi napravili automobil.

"Glineni" Bugatti Chiron

Mladi automobilski entuzijasti iz Vijetnama nedavno su postali viralni jer su za godinu dana uspjeli napraviti Bugatti Chiron, i to od lokalne gline koju su sami iskopali.

vezano Slika nije pronađena Karijera [FOTO] Rimac studentima FSB-a donirao Neveru: 'Pogledajte što možete raditi nakon faksa – par kilometara dalje'

vezano Slika nije pronađena Karijera [FOTO] Rimac studentima FSB-a donirao Neveru: 'Pogledajte što možete raditi nakon faksa – par kilometara dalje'

U njihovom 45-minutnom videu, prikazali su kako su napravili skice, omjere i okvir za automobil koji su potom prekrili glinom. Ovi ljubitelji "metalnih ljubimaca" vrlo su pedantno klesali i polirali materijale.

Kada se glina osušila, na nju su stavili bijelu tvar koja se stvrdnula, a potom su uklonili glinu i ostao je samo okvir od pleksiglasa. U video-isječku mladi dodaju da su koristili i druge materijale za izradu svog automobila (čelik i fiberglas), dok im je glina služila kao svojevrsni kalup.

vezano Ivan Brlas, Rimac automobili Karijera Dvaput ga odbili – nije odustao: Ovo savjetuje studentima koji žele raditi kod RIMCA

"Proveli smo godinu dana gradeći ovaj automobil. Ostvarili smo svoj san o posjedovanju superautomobila Bugatti Chiron na naš način, jer nemamo puno novca. Ovo je video koji sažima proces koji je trajao godinu dana i još uvijek će biti nadogradnje za automobil u bliskoj budućnosti", pišu u opisu video-isječka koji je do sada pregledan više od 26 milijuna puta.

U narednim scenama vidi se kako su dobili eksterijer Bugatti Chiron automobila te kako su napravili šasiju u koju se ugrađuje motor i svi ostali automobilski dijelovi.

Na samome kraju, automobil su obojali u plavu boju. Mora se priznati da ova neobična replika izgleda fenomenalno.

Još vijesti