M. P. u Nakon predavanja

Za sve ljubitelje životinja! Studenti organiziraju izložbu egzotičnih vrsta

Bit će omogućeno i fotografiranje s kraljevskim pitonom.

26. travnja 2023 11:12
Edukativna izložba o životinjama

Edukativna izložba o životinjama Foto: GoodFocused/Shutterstock

Studenti Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju deseto izdanje izložbe egzotičnih životinja. Izložba naziva Reptilomanija počinje danas i za posjetitelje će biti otvorena do 30. travnja, a životinje će biti raspoređene u prostorijama spomenutog fakulteta.

Realizaciji izložbe doprinijeli su uzgajivači, a cilj ovog događaja je približiti ljudima ove neobične životinje i educirati ih o pravilnom uzdržavanju kroz nezaboravno iskustvo. Zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće i veće, a prošle godine izložbu je posjetilo oko 15 tisuća ljudi.

Posjetitelji će u prostorijama Fakulteta pronaći svijet “egzota“ s dosada najvećim brojem vrsta, a pomoću slika moći će se prisjetiti starih izložbi koje su donijele uspjeh kroz sve ove godine. Na izložbi će biti 60-ak različitih vrsta gmazova kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija i aksaloti. Također tu će biti i razni vodozemci, ribe, insekti i pauci.

Kroz svijet egzotičnih životinja provest će vas organizatori i uzgajivači od kojih možete saznati sve što vas zanima. Za one najhrabrije – bit će omogućeno fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agma.

Pridružite se ovoj besplatnoj izložbi i stvorite uspomenu za cijeli život, stoji na unizg.hr.

 

Još vijesti