L.B. u Nakon predavanja

Studenti za laptopom provedu 40 sati tjedno i ne, ne koriste ih samo za učenje i pisanje seminara

Ne mogu živjeti bez prijenosnog računala, a na njemu svaki dan odrađuju punu smjenu, kao na poslu.

11. studenog 2022 15:54
Djevojka s laptopom u knjižnici.

Djevojka s laptopom u knjižnici. Foto: Gorodenkoff via Shutterstock

Gotovo dvije trećine studenata izjavilo je da ne bi mogli živjeti bez laptopa jer ga koriste 40 sati tjedno, kako za akademske obaveze, slušanje predavanja, igranje video igara, ali i društvene mreže.

Marljivi studenti za potrebe akademskih obaveza utroše sedam sati ove tjedne kvote, a dodatnih šest za pohađanje online predavanja. No, kad ga ne koriste u obrazovne svrhe, najpopularnija aktivnost u koju se upuštaju je igranje video-igara, na što tjedno utroše čak sedam sati.

Rezultati su ovo ankete provedene među 600 Britanaca koji su bili studenti u posljednjih pet godina.

Nakon igranja igrica, laptop najčešće koriste za gledanje Netflixa, provjeravanje društvenih mreža i online kupovinu, na što zbirno utroše oko 20 sati svakoga tjedna, piše Metro.

63 posto studenata ne bi moglo bez svog laptopa, tako barem tvrde, a 36 posto ispitanika smatra laptop ključnim komadom opreme.

U čak 65 posto slučajeva laptop im kupio netko drugi

Čak 65 posto ispitanika koji su pohađali studij izjavilo je da im je prijenosno računalo kupio netko drugi, poput roditelja ili člana obitelji. Također se pokazalo da, iako laptop koriste uglavnom za učenje, 37 posto ispitanika koristi ih za grafički dizajn i programiranje.

“Očito su velika očekivanja kad su laptopi studenata u pitanju, i ne samo za čitanje. Laptope koriste u svakodnevnom životu, od gejmanja do gledanja omiljenih emisija, ali i praćenje tehnološki zahtjevnijih kolegija. Međutim, ponekad može biti teško donijeti informiranu odluku o tome što će najbolje odgovarati njihovom budžetu“, kazao je glasnogovornik tehnološke kompanije NVIDIA, koja je i financirala istraživanje.

Kad kupuju laptop, najvažnije su im dobre specifikacije, performanse i cijena. Bitni su faktori i izdržljivost baterije i memorija.

izvor: metro.co.uk

vezano Dalija Orešković izgubila laptop Nakon predavanja [VIDEO] Poštenje se isplati! Studentica vratila laptop zastupnici Orešković i dobila novčanu nagradu: Evo na što će je potrošiti

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Fakultet brucošima daje laptope, pobunili se stariji studenti: 'Oni odustanu nakon 1. godine, a nama koji 'držimo' faks – ništa?'

Još vijesti