L.B. u Nakon predavanja

Studentica javno objavila koliko joj prijatelji imaju novca na računu: 'Nitko nije u minusu!'

Video studentice koja je zamolila prijatelje da joj pošalju stanje na računu potaknuo je raspravu.

10. lipnja 2022 13:15
Javno objavila stanje na svom, ali i računima svojih prijatelja...

Javno objavila stanje na svom, ali i računima svojih prijatelja... Foto: screenshot via TikTok@prettygirlsydddddd/dexerto.com

Iako je video u međuvremenu obrisan, nije trebalo dugo da nagomila više od 2,1 milijun pregleda, piše Dexerto.

TikTokerica naziva "prettygirlsyddddddd" ovim je potezom bacila novo svjetlo za često tabuiziran dio prijateljstva, objavljujući stanje na računu njenih sedam prijatelja studenata, kao i svoj vlastiti i to na društvenoj mreži na kojoj ove podatke može vidjeti bilo tko.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Jedan od četiri studenta živi na rubu siromaštva: Mjesečno raspolažu s manje od 500 kuna

Sada nedostupan video započela je tekstom: "Zamolila sam prijatelje da mi pošalju stanje na računu", nakon čega su uslijedile sličice stanja na računu iz raznih aplikacija za mobilno bankarstvo.

Iako na screenshotovima bankovnih računa ne otkriva nikakve podatke kojima bi se isti mogli povezati s konkretnim osobama, svakako rasvjetljava financijski status studenata u SAD-u.

Stanje na računu variralo je, od "najizdašnijeg" u iznosu od 7909.44 dolara (nešto više od 56 tisuća kuna) do samo 38.85 dolara (oko 276 kuna) na jednom od računa.

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Sigurno je studentica!' Djevojku iz BiH pitali koja joj je aplikacija na mobitelu NAJNEBITNIJA - njen odgovor postao HIT u cijeloj regiji

Pomalo odvažna i svakako neuobičajena situacija javnog objavljivanja financija izazvala je pozornost javnosti, od kojih su neki u sitnim iznosima našli utjehu jer "nisu jedini" s tankim bankovnim računima. "Zbog ovoga se osjećam manje usamljeno", napisao je jedan TikToker. "Nitko nije u minusu!", konstatirao je pak drugi.

Bilo je i onih koji su studentici zahvalili jer je javno otvorila tabuiziranu temu osobnih financija o kojoj se rijetko govori. "Hvala ti što si normalizirala ovo", napisao je jedan korisnik ove mreže.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše Evo koliko mjesečnog džeparca od roditelja dobivaju studenti Cambridgea i Oxforda

Anketa iz 2019. godine, provedena u organizaciji OneClass-a, pokazala je da je više od polovine anketiranih studenata na računu imalo između 0 i 1000 dolara ušteđevine, a grupa njenih prijatelja odlično je potvrdila ove brojke koje ilustriraju financijsku stabilnost studenata.

izvor: dexerto.com

Još vijesti