M. P. u Nakon predavanja

Dani hrvatskog filma vraćaju se tamo gdje je sve počelo! Zavirite u bogat ovogodišnji program

Održat će se od 15. do 21. svibnja.

11. svibnja 2023 11:14
Pridružite se bogatom programu Dana hrvatskog filma

Pridružite se bogatom programu Dana hrvatskog filma Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Studentski centar u Zagrebu domaćin je 32. izdanja Dana hrvatskog filma koji će se održati od 15. do 21. svibnja. Ulaz na sve programe je besplatan, a sudionici će moći sudjelovati i u popratnim aktivnostima.

Festival se sastoji od glavnog natjecateljskog programa, filmskih retrospektiva, specijaliziranih radionica, javnih tribina, promocija, zabavnih i izložbenih programa te drugih popratnih sadržaja. Tradicionalno se smatraju smotrom najboljih novih domaćih kratkometražnih i srednjometražnih (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filmova.

Što se tiče popratnog sadržaja, organizirane su radionice, okrugli stolovi, filmske kritike, predavanja, svirke uživo i DJ koji će zadužen za dobru atmosferu. U subotu, 20. svibnja, planirano je svečano zatvaranje i dodjela nagrada u Kinu Studentskog centra.

Na adresu Dana hrvatskog filma pristiglo je 147 filmskih naslova, a u službenoj konkurenciji za brojne nagrade i priznanja prema odabiru selektora natjecat će se njih 67. Na službenoj stranici Festivala možete vidjeti raspored, glavni i popratni natjecateljski program, a isto tako i posebne programe.

Organizatori garantiraju dobru zabavu i nadaju se što većem broju posjetitelja.

 

Još vijesti