L.B. u Nakon predavanja

More, luka i miris borova: U novi hrvatski studentski dom uskoro će useliti prvi stanari

Najesen završava velika faza građevinsko-obrtničkih radova.

13. svibnja 2022 12:00
Pogled iz studentske sobe novog doma u Šibeniku

Pogled iz studentske sobe novog doma u Šibeniku Foto: SC Šibenik

Studentski dom Palacin u posljednjoj je fazi građevinsko-obrtničkih radova čiji je završetak predviđen na jesen ove godine.

vezano Nakon godinu dana zastoja, novi studentski dom napokon kreće sa izgradnjom Vijesti Nakon godinu dana zastoja, novi studentski dom napokon kreće sa izgradnjom

Trenutno su u tijeku instalaterski i građevinsko-obrtnički radovi. Uskoro će biti i raspisan natječaj za nabavu opreme.

Moderan studentski dom nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija grada u neposrednoj blizini mora, lučice i borove šume, a i u samoj blizini glavne prometnice što omogućava dobru prometnu povezanost.

Studentski dom u Šibeniku. Studentski dom u Šibeniku. Foto: SC Šibenik

Glavni problem koji se izgradnjom doma želi riješiti je nedostatak kapaciteta za smještaj studenata u Šibensko-kninskoj županiji s naglaskom na cilj olakšanja pristupa studiju studentima u nepovoljnom položaju za koje je osigurano 199 od ukupno 332 kreveta novog doma.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Otporan i na najjači potres: Hoćemo li imati studentski dom koji ni 9 po Rihteru neće moći srušiti?

Studentima s invaliditetom također će biti omogućen pristup svim sadržajima objekta koji uključuju studentsku menzu, čitaonicu i prostore za zajedničko druženje.

Izgrađen i opremljen studentski dom s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku, u perspektivi povećati ukupan broj studenata, te privući studente iz Europe.

Građevinsko-obrtnički radovi su pri kraju... Građevinsko-obrtnički radovi su pri kraju... Foto: SC Šibenik

Veleučilište u Šibeniku, kao prijavitelj će nakon završetka projekta, upravljanje nad domom Palacin prenijeti na Studentski centar Šibenik čime će značajno unaprijediti kapacitete i izravno poboljšati osnovnu djelatnost centra.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Dobre vijesti: Uskoro gotova izgradnja najotpornijeg studentskog doma, znamo datum

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 HRK, a iznos od 79.680.000,00 HRK je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Još vijesti