L.B. u Nakon predavanja

Studentica upozorila na 'predatore' u teretanama: Evo što je radio iza njenih leđa

57 posto žena u jednom trenutku tijekom vježbanja muškarci "neprikladno pogledaju"...

21. travnja 2022 16:02
Neugodno se iznenadila kad je shvatila što je radio iza njenih leđa...

Neugodno se iznenadila kad je shvatila što je radio iza njenih leđa... Foto: Jacob Lund via Shutterstock

Stephanie Lim, studentica sestrinstva iz Kalifornije, upozorila je ostale djevojke i žene na neželjenu pažnju sumnjivih muškaraca u teretani.

"Molim vas, budite oprezne dame… Nisam mislila da bi mi se to ikada moglo dogoditi, ali je…", viralni je TikTok koji je izazvao veliku pozornost korisnika ove društvene mreže.

37 posto žena doživi "upucavanje" u teretani

U izvješću tvrtke "Mindbody" navodi se da 57 posto žena u jednom trenutku tijekom vježbanja muškarci "neprikladno pogledaju", piše Newsweek. Dodatno, 37 posto žena u većem je riziku od susretanja s "neželjenom romantičnom pažnjom" tijekom vježbanja u teretani.

vezano Teretana SC Split, Bruno Bušić Nakon predavanja [VIDEO] Otvorena brutalna teretana u studentskom domu: 'Zovemo ju Trafika jer radi od 0 – 24'

Video koji je Lim podijelila na svom TikTok profilu, počinje scenom žene u sportskom, pripijenom topu s maskom na licu. "Ovo sam u početku odijevala za teretanu", piše na ekranu. Nakon toga, Lim je u širokom gornjem dijelu trenirke. "A u ovo sam se morala presvući", piše dalje na ekranu.

Upozorila ju druga vježbačica

U sljedećem isječku razgovara sa zaposlenicom teretane. Naime, druga polaznica teretane prišla je Stephanie kad je otišla na wc i obavijestila ju da ju je muškarac u narančastoj odjeći fotografirao.

 

@vniel please be safe out here ladies.. i would have never thought this would ever happen to me but it did.. #fyp #citysports #foryoupage ♬ ANOTHER DAY - PARTYNEXTDOOR

 

Navodno ju je odmjeravao kad je krenula do toaleta. "Nikad mi se ovo nije dogodilo. A uvijek sam gledala takve TikTok videe i divila se ženama koje se suoče s muškarcima koji ih fotografiraju", napisala je uz video.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja [FOTO] Studentica farmacije rastura u bodybuildingu: Mlada Splićanka već je dvostruka svjetska prvakinja

"Grozno je da se više ne osjećam sigurno na mjestu koje mi je bilo ugodno, samo zato što muškarci ne mogu poštovati žene koje pokušavaju vježbati i ne gledaju tuđa posla", napisala je Lim.

Priznala je da je osjećala strah pa se nije htjela suočiti s njim. Zahvalila je Sophiji, koja ju je obavijestila o tome što muškarac radi, ali i zaposlenicima teretane koji su je utješili i pomogli joj.

"Budite oprezne..."

Prije kraja videa, dodala je i fotografiju navodnog počinitelja kako bi upozorila druge žene. "Dame, molim vas, budite oprezne i promatrajte", napisala je. "Nikad to nisam radila jer nisam mislila da mi se takvo nešto može dogoditi, ali sada znam."

vezano Slika nije pronađena Laganini 'First world problem': KAKO vježbati u domskoj sobici? 'Kada cimer radi leđa, ja ne mogu ništa'

U više od tri tisuće komentara, Stephanie su izrazili podršku, suosjećanje, ali i podijelili s njom jednaka iskustva. "Zbog ovoga se bojim otići u teretanu", napisala je jedna djevojka.

izvor: newsweek.com

Još vijesti