V.K. u Nakon predavanja

Studentica iz Hrvatske 'pomela' konkurenciju: Upoznajte Marcelu – ovogodišnju Miss Agronomijade koja obožava konje

Marcela ima savjet za sve maturante, ali i za one koji vole konje.

22. travnja 2022 13:18

Marcela Mesarić i Nina Foto: privatna arhiva, Marcela Mesarić

Marcela i njene velike ljubavi Foto: privatna arhiva, Marcela Mesarić

Od malih nogu... Foto: privatna arhiva, Marcela Mesarić

Marcela je ponosna na svoje ljubavi Foto: privatna arhiva, Marcela Mesarić

Marcela i Viktor Foto: privatna arhiva, Marcela Mesarić

Marcela Mesarić, studentica druge godine diplomskog studija na Fakultetu agrobiotehnoloških znanosti u Osijeku, sa smjera zaštite bilja, uvjerljivo je nadmašila ostale natjecateljice u izboru za Miss Argonomijade 2022. godine.

Agronomijada je sportsko-znanstvena manifestacija na kojoj se svake godine u travnju ili svibnju okupi više od tisuću studenata s gotovo 20 poljoprivrednih fakulteta s područja bivše Jugoslavije.

vezano Dominik Tvorek Karijera [FOTO] Upoznajte novog mistera turizma Hrvatske: Studenta u bijeloj kuti pacijentice prozvale anđelom

Tradicija Agronomijade duga je preko 30 godina, a ovo je studentima odlična prilika za nova iskustva, znanja i nova prijateljstva. Osim sportskih aktivnosti, kvizova znanja i predstavljanja znanstvenih radova, studenti imaju mogućnost i uživati u noćnim izlascima uz glazbu DJ-eva, a među ostalim, bira se i Miss Agronomijade, koja pobjedom ima priliku na manifestaciju otići potpuno besplatno.

Ove godine se održava od 21. do 25. svibnja u Budvi, a u konkurenciji od šest studentica iz regije, pobjednica je studentica iz Hrvatske, Marcela Mesarić, koja je jednostavno "pomela" konkurenciju.

vezano Buduća inženjerka: Studentica Mia je nova Miss Universe Hrvatske Laganini Buduća inženjerka: Studentica Mia je nova Miss Universe Hrvatske

Pronalazi mir u prirodi

Rijetki su oni koji još od osnovnoškolskih dana znaju čime se žele baviti u životu, a Marcela je upravo među tim sretnicima. Kako nam kaže, svoje je usmjerenje birala već i pri upisu u srednju školu.

"Ovo usmjerenje sam odabrala već u srednjoj školi pa sam nastavila daljnje školovanje u istom smjeru. Oduvijek pronalazim mir i odmor u prirodi , zanima me sve o proizvodnji hrane i nemoguće je zamisliti život bez te djelatnosti. Pogotovo me zainteresiralo jer bavljenjem poljoprivredom možemo utjecati na očuvanje okoliša i zdravlje ljudi", započinje za MojFaks ovogodišnja Miss Agronomijade.

Pobjeda je tu!

Nakon što je sredinom ožujka započelo glasanje na društvenim mrežama (Facebooku i Instagramu), Marcelu je svojim "ajkom" podržalo više od 1600 osoba čime je uvjerljivo pobijedila.

Kako nam govori, prijavila se i prije dvije godine, ali je Agronomijada otkazana zbog pandemije koronavirusa. "Sada se nakon dvije godine natjecanje vratilo. Ove se godine za izbor za miss prijavilo manje studentica. Prije dvije godine bilo nas je više od 10, sigurno", nadovezuje se na konkurenciju.

Pobjedila je! Pobjedila je! Foto: screenshot via Facebook@Agronomijada

vezano Luka Crepuljarević Vodič za brucoše Brucoš Luka uzgaja stoku, živi sam na selu i polaže ispite kao od šale: 'Dobio sam i bračnu ponudu'

"Prijavila sam se ove godine jer se osvaja besplatan put u Budvu i to mi kao studentici super dođe. Bit će mi jako drago ovu zadnju godinu fakulteta otići na ovo putovanje, upoznati puno novih ljudi, steći nova znanja i iskustva", kaže za MojFaks.

Vikendom jaše i pomaže roditeljima

S obzirom na njenu veliku ljubav prema konjima, studij i studentski posao, kao i činjenicu da je rodom iz Međimurja, Marcela kaže da je ključ uspjeha balansiranja svih ovih obaveza – dobra organizacija.

Naime, svaki vikend putuje u Međimurje kako bi izdvojila vremena za obitelj i konje, što ne bi bilo lako uz studentske obaveze koje ima u Osijeku i studentski posao.

"Volim za vikend odmoriti u prirodi jašući kroz livade, šume i polja. Uz to, pomažem tati oko hranjenja konja, napajanja i izvođenja konja na pašu", otkriva nam.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Rasprava među Hrvatima: Koji je NAJGORI studij u zemlji? 'Jedan te pripremi za životnu patnju'

Ljubav živa već generacijama

Za razliku od njene konkurencije, Marcela je glasove sakupila zahvaljujući fotografiji na kojoj nije sama: ponosno i skromno, ova mlada djevojka pozira kraj svog konja, točnije svoje kobile.

Kako nam pojašnjava, ljubav prema konjima gaji od malih nogu, od svoje druge ili treće godine, kada je i prvi put sjela u sedlo. "Tu ljubav prenio mi je moj otac. Njegovi baka i djed su u davna vremena obrađivali zemlju uz pomoć konja i tako je ljubav generacijski stigla do mene", kaže Marcela.

vezano Slika nije pronađena Karijera Napustio fakultet i otišao na selo: Sad čuva ovce i uči druge igrati igrice

Od djetinjstva zajedno

Fotografija kojom se prijavila na natjecanje za nju ima posebnu sentimentalnu vrijednost pa je pobjeda utoliko i slađa – jer ju dijeli sa svojom kobilom Ninom. Emotivno sam vezana za kobilu Ninu s fotografije jer sam s njom provela cijelo svoje djetinjstvo i više, pa bih se posebno zahvalila svima koji su nas podržali", kaže studentica.

Nije zaboravila spomenuti i svog dečka Viktora, studenta Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, koji joj je, kako kaže, velika podrška u svakoj njenoj odluci, kako karijernima, tako i onima koje se tiču njene ljubavi prema ovim plemenitim životinjama.

Svima preporuča da upoznaju ove predivne životinje

"Mislim da svi koji su bili u doticaju s konjima ili se bave njima, razumiju kakva je to strast i ljubav prema njima. Svi oni koji nisu isprobali, preporučam da barem jednom pokušaju upoznati ove predivne i plemenite životinje", kaže Marcela za MojFaks.

vezano Dječak s kravama Karijera Bože je 12-godišnje čudo od djeteta: U selu nema prijatelja pa čuva krave, kleše kamen i smišlja društvene igre

Osim preporuka za upoznavanje s ovim prekrasnim životinjama, Marcela šalje poruku i svim maturantima pred kojima je velika odluka: koji fakultet upisati.

"Svi koji završavaju srednju školu, a imaju strast prema prirodi, prema biljkama, proizvodnji hrane i slično, preporučila bih da upišu ovaj fakultet jer Hrvatska ima puno neiskorištenog potencijala, a najviše su potrebni upravo mladi umovi", poručuje za kraj simpatična, radišna i svestrana, hrvatska Miss Agronomijade za ovu, 2022. godinu.

Još vijesti