Projekt Ilica: Q’ART

Grad Zagreb organizira Europski tjedan mobilnosti, održat će se od 16. do 22. rujna na temu „Save Energy“, a ove godine uključen je i „Projekt Ilica: Q'ART“.

Tako će u nedjelju, 17. rujna, duž Ilice biti nekoliko izvanrednih glazbenih nastupa među kojima će po prvi puta nastupati Zvonimir Šestak s izvedbama sa svog novog autorskog albuma. Spomenuti projekt je idealna prilika za mlade umjetnike i kreativce Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti će imati priliku predstaviti svoje najnovije uratke u jesenskom izdanju festivala koji savršeno spaja umjetnost, kulturu, javni prostor i susjedstvo. Projekt će se odvijati u razdoblju od 9:30 do 15:30, od Frankopanske do Krajiške.

Cilj samog projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice. Osim toga, bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici – Ilici.

Jesensko izdanje festivala je posvećeno suradnji, toleranciji i uvažavanju, a organizatori garantiraju uživanje u dobroj muzici i umjetnosti.

Europski tjedan mobilnosti Projekt Ilica: Q' ART Tekstilmo-tehnološki fakultet napušteni prostori

Još vijesti