M. P. u Nakon predavanja

Strah te prvog odlaska u teretanu? Uz ove savjete pobijedit ćeš nelagodu i ostvariti svoj cilj

Fitness trener Borna Butijer snima edukativne videozapise i promovira zdrav način života.

9. veljače 2023 15:13
Borna Butijer promiče učenje zdravih navika

Borna Butijer promiče učenje zdravih navika Foto: Borna Butijer via Instagram/Shutterstock

Želiš krenuti trenirati, ali imaš strah od teretane? Donosimo ti nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćeš pobijediti predrasude i ostvariti željeni napredak. Svi članovi teretane jednom su krenuli kao početnici i sigurno su imali prisutan strah kao što ga ti imaš.

Na portalu Gyms4you pronašli smo nekoliko savjeta koji će ti olakšati muke:

  • Istražite sprave i vježbe koje se izvode na njima
  • Budite obzirni prema drugim članovima teretane
  • Kod kuće zapišite vježbe koje ćeš raditi
  • Pozovite prijatelja/icu za motivaciju
  • Pronađite odgovarajuću opremu
  • Koristite ručnik
  • Uzmite bocu vode


Zdravlje na prvom mjestu

Vježbanje pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje, a odlazak u teretanu može biti prvi korak do poboljšanja tvog zdravlja. Uz redovan trening, važno je da uvrstiš zdrave namirnice u svoju prehranu i uneseš dovoljnu količinu vode u danu.

U slučaju da se ne možeš priviknuti na teretanu, upiši grupni trening ili sastavi plan i odradi kućni trening za cijelo tijelo uz pomoć rekvizita. Ako želiš vježbati kod kuće, ali ne znaš odakle krenuti, odradi ovaj 20-minutni trening fitness trenera Borne Butijera.

Zdrave navike

Fitness trener Borna Butijer osnivač je projekta Fitzone.hr, a za svoj YouTube kanal snima edukativne videozapise i promovira zdrav način života. Svojim radom pokušava motivirati pratitelje i ohrabriti ih na putu do cilja. Putem svoje platforme Borna informira pratitelje o nutrijentima i uravnoteženim obrocima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Butijer | Osobni trener (@bornabutijer5)

Uz kanal Fitzone.hr, fitness trener aktivan je i na svom Instagram profilu gdje uz ostali sadržaj objavljuje zdrave recepte i pojašnjava način pripreme. Tako je objavio i recept za mini pizze od batata od svega nekoliko sastojaka, gotove za samo 20-ak minuta.

Također, uz niskokalorične recepte, na profilu možete naučiti kako pratiti unos hrane i izračunati dnevnu kalorijsku potrošnju. Zato spremi ovaj profil i već danas kreni sa zdravim životnim navikama.

Još vijesti