V.K. u Nakon predavanja

Novi 'fejl' u menzama: 'Pao' sustav, neki studenti jeli besplatno, drugi dobili račun na tuđe ime

Novi problemi s novim sustavom naplaćivanja u menzama!

28. travnja 2022 14:05
Problemi se svakim danom gomilaju.

Problemi se svakim danom gomilaju. Foto: MojFaks

S problemima sa sustavom naplaćivanja nastavljamo u revijalnom tonu. Ovoga puta, zbog pada sustava, minimalno jedan student jeo je besplatno.

Emil Rimac, student sanitarnog inženjerstva na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb jučer je oko 20 sati stigao u studentski restoran u studentskom domu "Stjepan Radić" kako bi pojeo večeru, kada je sustav, o kojemu pišemo već tjednima – "krahirao".

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Kaos u menzama: Ispred ulaza redovi, subvencije se 'čudno' tope... Je li nova aplikacija kriva za sve?

Naime, kako nam kaže student, sustav je, uza sve svoje nedostatke, jučer i "pao", ali su se srećom tete snašle.

"Deset minuta je sustav bio srušen. Pustili su nas s obrocima tako što su slikali obroke pa kao poslije bi ih podijelili po našim subvencijama. Na kraju su odlučili samo studentima koji su prošli prije popravka sistema podijeliti prazne račune, kao besplatna večera“, kaže nam student.

Ne poznaje djevojku na koju je izdan račun koji mu je uručen

Tete u menzama bore se sa novim sustavom naplaćivanja već neko vrijeme, a sada su doživjele i problem pada sustava, no, do rješenja su ipak stigle.

"Fotografirali su nam obroke zajedno s iksicama", kaže nam student koji nam je ustupio i fotografiju računa, na kojemu, među inim, piše ime i prezime njemu nepoznate kolegice studentice. "Ne znam tko je ona", potvrđuje sugovornik za MojFaks, ali zna da je upravo na njeno ime izdan račun uručen njemu.

vezano Red je skoro do paviljona! Akademska četvrt Nema kraja debaklu u menzama: Problemi s računima – neki ostali bez novca zbog tuđe večere

"Ne znam jesu li i drugi dobili besplatan obrok. Poslije deset minuta čekanja su pustili lagano red tako što su samo fotografirali naše obroke, a uskoro je proradio i sustav", prisjeća se Emil i dodaje da je bilo još desetak studenata čiji su obroci ovjekovječeni na ovaj način.

Bez računa plaćate kaznu

Ulaskom u menzu, svaki student mora imati svoj račun, jeo ili ne. Za one koji ne jedu, izdaje se račun uz napomenu "pratnja", uz svotu za platiti od 0 kuna, jer u situaciji kada student izgubi račun i ne može ga predočiti na izlazu iz restorana, mora platiti kaznu.

Pao sustav, pa je student bio Pao sustav, pa je student bio Foto: E.R., privatna arhiva

"Da se provuče i prazan račun, potrebno je koristiti iksicu. Sad kada razmislim, vjerujem da su na nečiju iksicu izvukli broj računa u iznosu od 0 kuna", kaže nam student.

Uz spomenuto, javio nam se još jedan student sa sličnim problemom – s računima. Podsjetimo, pisali smo kako se nekolicina studenata požalila da im se subvencije "tope" brže no inače.

Razgovarali smo tada i sa studentom koji nam je proslijedio dva računa iz menze, na kojima oba glase na njegovog prijatelja, a niti jedan na našeg sugovornika.

vezano SRCE je dalo svoje pojašnjenje za nastale gužve pred menzama! Akademska četvrt Iz SRCA objasnili razloge gužvi pred menzama: Krivi su i – studenti?

"Ako se plaća preko aplikacije, onda je problem u sustavu kod teta da ne mogu izaći iz dijela koji se odnosi na kartično plaćanje, pa se nekad kuca i na posljednju osobu koja je koristila WeaPay aplikaciju", ispričao nam je student svoje iskustvo.

Jeo je na račun prijatelja Jeo je na račun prijatelja Foto: T.R., privatna arhiva

"To se meni i prijatelju dogodilo. On je bio ispred mene i plaćao je svoj obrok Weapay aplikacijom, ja kešom. Ali, njemu je na kraju skinulo i subvenciju i pare, meni na računu pisalo njegovo ime i 0,00kn iznos", kazao nam je student i nadodao da ništa nije platio jer je novac skinut s prijateljevog računa.

Skinuli mu s računa za dvije večere. Skinuli mu s računa za dvije večere. Foto: T.R., privatna arhiva

S obzirom na veliko nezadovoljstvo studenata nakon uvođenja novog sustava naplaćivanja, Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu napomenuo je na svojem Facebooku da će tražiti hitan sastanak s nadležnima ako se problemi sa gužvama i novim sustavom naplaćivanja ne riješe do 1. svibnja.

Još vijesti