V.F. u Nakon predavanja

Želiš upoznati talijansku kulturu? Prijavi se za kulturnu razmjenu u Italiji uz besplatan smještaj, hranu i mjesečni džeparac

Poznavanje talijanskog jezika nije uvjet.

4. svibnja 2023 11:03
Broj mjesta je ograničen.

Broj mjesta je ograničen. Foto: Kookay via Pixabay

Ako želiš posjetiti Italiju, upoznati njezinu kulturu i jezik i sve to uz minimalne troškove, ovo je savršena prilika za tebe. Centar za afirmaciju i razvoj poziva zainteresirane mlade ljude da se prijave za kulturnu razmjenu u Italiji.

U Italiji možeš provesti od 1 do 3 mjeseca uz besplatan smještaj, hranu i džeparac, a neki od gradova u kojima možeš boraviti su: Milano, Rim, Firenca, Torino, Siena, Bolonja, Modena i Palermo. U programu mogu sudjelovati mladi iz svih država naše regije, odnosno iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Prijave otvorene do popunjavanja slobodnih mjesta

Sada su u tijeku prijave za proljeće, ljeto i jesen 2023. godine, ali i za 2024. godinu. Napominje se da je broj mjesta ograničen, a prijave su otvorene do popunjavanja svih slobodnih mjesta.

Prijavljeni moraju imati između 19 i 30 godina, imati najmanje završenu srednju školu, a mogu se prijaviti i studenti te kandidati koji su završili studij, dobro poznavati engleski jezik, biti fleksibilni i komunikativni. Također, očekuje se da su kandidati otvoreni ste i zainteresirani za upoznavanje talijanske kulture, jezika i načina života, da vole provoditi vrijeme s djecom te da su dobrog zdravlja.

Poznavanje talijanskog jezika nije uvjet.

Besplatan smještaj u talijanskoj obitelji

Sudionicima programa će biti osiguran boravak u Italiji u trajanju od jednog do tri mjeseca, a moći će sami izabrati kada će putovati i koliko će htjeti ostati. Bit će im osiguran i besplatan smještaj u talijanskoj obitelji gdje će imati privatnu sobu. Osim toga, osigurana su i tri obroka dnevno, džeparac u iznosu od 280 eura mjesečno, doček na aerodromu ili autobusnoj stanici te kontinuirana podrška tijekom cijelog programa.

Od sudionika programa se očekuje da se druže, organiziraju aktivnosti i razgovaraju s najmlađim članom obitelji na engleskom jeziku, točnije, da bude u ulozi starijeg brata ili sestre.

Za više informacija, posjetite link.

Još vijesti