S.D. u Nakon predavanja

„Expecto Ksetorum V“: Raj na zemlji za sve fanove Harryja Pottera

Magičan događaj, čarobnog sadržaja!

13. Siječnja 2023 14:00

Expecto Ksetorum V - 7 Foto: MojFaks

Expecto Ksetorum V - 2 Foto: MojFaks

Expecto Ksetorum V - 3 Foto: MojFaks

Expecto Ksetorum V - 4 Foto: MojFaks

Expecto Ksetorum V - 5 Foto: MojFaks

Expecto Ksetorum V - 1 Foto: MojFaks

Sve vještice i čarobnjaci 12. siječnja nešto nakon 19 sati mogli su sudjelovati i uživati u programu koje ja za njih organizirao KSET u sklopu događaja „Expecto Ksetorum V“. Nakon tri godine pauze, ovaj događaj vratio se u punom sjaju.

Već se čekajući u redu, koji je nastao ispred ulaza nešto prije početka događaja, moglo uočiti nekoliko čarobnjaka i vještica koji su nosili odore svog „Hogwarts“ doma, a neki su otišli i korak dalje tako što su se prerušili u svoje najdraže likove iz Harry Potter svemira. Za one koji su željeli sudjelovati u igrama i kvizu ulaz je stajao 2 eura, a za one koji su pak na događaj došli „turistički“, organizatori su odlučili spustiti cijenu upada na 1 euro.

Igre su predvodili i nadzirali voditelji obučeni kao profesori „Hogwarts“ škole. Svi su svoje uloge u vođenju igara i kvizova obavili uvjerljivo i vrlo simpatično.

Posjetiteljima nije trebalo dugo da se užive i krenu u avanturu pomahnitalog sakupljanja pečata kako bi što prije skupili broj koji je bio dovoljan za sudjelovanje u kvizu (nakon svake igre posjetitelji su dobili jedan pečat, a sa šest skupljenih pečata ostvarili su pravo na sudjelovanje u kvizu).

KSET je za to vrijeme izgledao čarobno jer su ga organizatori ukrasili grbovima različitih domova, svijećama, lampicama i ostalim prikladnim suvenirima i dekoracijama. Atmosfera je bila opuštena i vesela, što s obzirom na vrstu događaja nije ni čudno.

Expecto Ksetorum V - 9 Expecto Ksetorum V - 9 Foto: MojFaks

Nakon igara, slijedio je kviz u kojem su posjetitelji sudjelovali na mobilnim uređajima, a tematske nagrade dijelile su se za prvo i drugo mjesto. Nakon kviza proglašen je i pobjednik natjecanja za najbolju masku koji je također kući otišao punih ruku.

Marta, studentica kojoj je ovo prvi događaj ovakve vrste, ističe da je za nju nadmašio sva očekivanja.

„Organizatori su se potrudili, igre su bile dobro osmišljene i jako simpatične, a atmosfera je bila odlična. Jedina što bi mi se kviz više dopao da smo bili podijeljeni u grupe, a ne individualno i da nije bio na mobitelu, ali to je manja zamjerka“, tvrdi.

Vrijednoj studentici Emi događaji poput ovog nisu strani, ali „Expecto Ksetorum V“ posebno ju je oduševio.

„Bio je to po meni jedan od najkreativnijih Harry Potter događaja kojima sam dosad prisustvovala. Bilo je vrlo uzbudljivo rješavati (vrlo originalno osmišljene) zadatke i družiti se s mnogobrojnim likovima (čak i s Voldemortom). Ovakvi događaji puno mi znače jer mi omogućuju dodir s čarobnjačkim svijetom, koji mi od malena predstavlja utočište kad se umorim od svakodnevice. Također, ovo su sjajne prilike da upoznam ljude sličnih interesa i ne propuštam priliku kad čujem da se nešto ovakvo održava u blizini. Nadam se da ću uskoro opet sudjelovati u nekom okupljanju vještica i čarobnjaka grada Zagreba", kazala je.

Tijekom događaja dobre energije, nasmijanih lica i entuzijastičnih čarobnjaka bilo je na pretek, što je definitivno rezultat kreativnih ideja, prekrasnog uređenja prostora, dobre organizacije, a sigurno i ponekog čarobnog napitka. Od zabavnih igara, domišljatog kviza, ručno rađenih štapića i čarobnih napitaka, organizatori su za svakoga pripremili ponešto.

 

 

Još vijesti