Zrinka Cvitešić kao Tatiana Moskalev

Svjetska, a naša! Hrvatska glumica, Zrinka Cvitešić, u svoju opširnu paletu svjetskih uspjeha dodala je i utjelovljenje jedne od glavnih uloga u Amazon Primeovoj seriji „The Power“, koja se putem malih ekrana može gledati od 31. ožujka. Ostatak epizoda, prve sezone, izlazi svakog petka, sve do 12. svibnja kada će izaći i finalna epizoda ove sezone serije.

 

 

Cvitešić, poznata po svojim ulogama unutar i van regije, u seriji glumi Tatianu Moskalev, „prvu damu“ moćnog moldavskog diktatora, koja odluči da više neće biti pasivni promatrač svojih životnih okolnosti.

Lik Tatiane koja nenadano dobije kontrolu nad svojim životom, supruge zlobnog diktatora Viktora Moskaleva, simbol je ugnjetavane žene koja se bori za svoje mjesto u patrijahalnom svijetu.

 

 

Ova znanstveno fantastična adaptacija obožavane knjige, autorice Naomi Alderman podijelila je kritičare i gledatelje, ali većina se slaže s činjenicom da je Hrvatica odlično utjelovila Tatianu.

Izvedba u ovoj seriji nije prvi projekt van granica Hrvatske u kojemu je glumica sudjelovala. Naime, u travnju 2013. svoje sposobnosti pokazala je i stranoj publici, kada je debitirala u Phoenix Theatreu u Londonu kao „Djevojka" u mjuziklu „Once“. Njezina je izvedba dobila odlične kritike, a zbog iste je osvojila prestižnu nagradu „Laurence Olivier“ za najbolju glumicu u mjuziklu.
 

Zrinka Cvitešić tatiana moskalev the power Naomi Alderman

Još vijesti