S.D. u Nakon predavanja

„Velma“ − zašto obožavamo gledati stvari koje mrzimo?

Što je „hate-watching”?

24. Siječnja 2023 09:36
Svi mrze „Velmu“!

Svi mrze „Velmu“! Foto: Andrea Piacquadio via Pexels / velmatheseries/Instagram

Mnogi serije i filmove gledaju i aktivno prate kako bi ih ismijavali ili izrugivali zbog nekvalitete. Gledatelji koji sudjeluju u „hate-watchingu“ vuku zadovoljstvo i zabavu iz apsurda ili neuspjeha serije i filma.

„Ovakvi gledatelj pokazuju simptome fandoma – gledaju svaku epizodu, mikroanaliziraju je s drugim gledateljima – dok još uvijek preziru svoje mete na racionalnoj razini”, napisala je spisateljica Jennifer Keishin Armstrong za BBC.

Zbog tog fenomena, među kritičarima i populacijom, omražena animirana serija „Velma“, jedna je od najgledanijih crtanih serija trenutno. Motiv ovakvog gledanja, najčešće je prevladavajući osjećaj razočaranja određenim sadržajem.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HBO Max (@hbomax)


Serija se temelji na alternativnoj priči o podrijetlu Mystery Inc. ekipe. Prvenstveno se fokusira na Velmu Dinkley koja pokušava riješiti misterij nestanka vlastite majke, kao i brojnih ubojstava lokalnih tinejdžerica.

Zašto publika nije dobro prihvatila „Velmu“?

Ovaj crtani serijal koristi originalnu postavu poznatog i kultnog crtanog serijala „Scooby-Doo“, ali je u potpunosti promijenio njihove karakteristike i izbacio svima najdražeg lika Scooby-Dooa.

Velmu su učinili nepodnošljivom i krajnje iritantnom, a ni ostatak postave ne sliči svojim prvotnim izdanjima. Iako ova adaptacija „Scooby-Doo“ serijala, nije zadovoljila gledatelje svojim sadržajem i humorom, mora se priznati da je animacijski stil nadmašio očekivanja publike.
 

 

Još vijesti