L.B. u Postani student

2 godine putovala 160 kilometara u jednom smjeru da bi išla u istu školu nakon preseljenja... I rasturila na prijemnom za faks

Tinejdžerica koja je putovala na relaciji London – Bristol kako bi i nakon preseljenja pohađala svoju školu, 'upala' je na Oxford.

24. kolovoza 2022 15:29
Ni 160 kilometara, nije moglo stati između nje i njene škole.

Ni 160 kilometara, nije moglo stati između nje i njene škole. Foto: interstid via Shutterstock

18-godišnja Martha Heaps nije željela prekidati svoje školovanje u školi koju je dotad pohađala kad se njena obitelj preselila sa zapada zemlje.

Tijekom dvije godine, nastavu je pohađala ili online ili je putovala više od 160 kilometara u jednome smjeru kako bi odsjela kod prijateljice i pohađala nastavu u školi St. Marry Redcliffe, piše BBC.

vezano Slika nije pronađena Laganini Mamurni student otišao prošetati da razbistri glavu – završio u drugoj državi 800 kilometara dalje

"Bilo je jako teško u početku, ali nastavnici su oduvijek bili apsolutno najbolji", kaže.

Odlične ocjene na prijemnom

Martha je na standardiziranim ispitima prije upisa na fakultet postigla odlične ocjene iz engleskog jezika i književnosti, filozofije, matematike i napredne matematike.
Nakon toga osigurala si je mjesto na Sveučilištu u Oxfordu, gdje će studirati matematiku i filozofiju.

"Uz pandemiju covida ispalo je da se više školujem kod kuće. Iz škole su mi omogućili da više ostajem kod kuće i učim na daljinu", pojašnjava.

izvor: bbc.com

Još vijesti