M. P. u Postani student

Nebitno je jesi li noćni ili dnevni tip, pojedinac ili timski igrač – postoji način da se povežeš sa znanošću

Možeš posjetiti i laboratorij.

28. travnja 2023 13:34
Znanost na drugačiji način

Znanost na drugačiji način Foto: Sveučilište u Zagrebu/Facebook

Dan i noć na PMF-u jedan je od najvećih događaja popularizacije znanosti u Hrvatskoj. Manifestacija ove godine slavi sedmi rođendan, a održat će se 5. svibnja, od 9 do 23 sata, u prostorijama spomenutog Fakulteta. Glavni cilj cjelodnevne manifestacije je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva, takozvanih STEM područja.

U sklopu dnevnog, noćnog i online programa održat će se brojna predavanja i radionice, a posjetiteljima će biti omogućen i posjet laboratorija. Noćni dio programa, s početkom u 18:30, odvijat će se vani na pozornici i u dobrom društvu uz puno znanosti i razonode.

Prema broju sudionika ovo je najveća manifestacija koju organizira jedan Fakultet na području Republike Hrvatske, a nastao je 2016. godine povezivanjem cjelina koje su se samostalno i tradicionalno održavale na svih sedam odsjeka PMF-a: Noć biologije, Fizika danas, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije, geologije, kemije i matematike.

Program je raznovrstan i nebitno je jesi li noćni ili dnevni tip, pojedinac ili timski igrač, postoji način da se povežeš sa znanosti. Temeljna ideja događaja je predstaviti znanost na drugačiji i zanimljiviji način, a raspored i sve detalje o programu možete vidjeti na službenim stranicama i društvenim mrežama događaja, stoji na daninoc.pmf.unizg.hr.

 

Još vijesti