L.B. u Postani student

Domaći fakultet pokreće studij o outdoor turizmu: Studente čeka praksa u Španjolskoj, Italiji, Nizozemskoj…

Studij održivog upravljanja outdoor turizmom u pripremnoj je fazi.

20. srpnja 2022 11:48
Novi studij omogućit će studentima praksu u brojnim europskim zemljama...

Novi studij omogućit će studentima praksu u brojnim europskim zemljama... Foto: Sergio Sergo via Shutterstock

Uz Fakultet za menadžent u turizmu i ugostiteljstvu, provodit će ga i nizozemsko Sveučilište Breda te španjolsko Sveučilište Girona.

Suradnja triju sveučilišta

Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici podržao osnivanje združenog specijalističkog diplomskog stručnog studija "Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management" koji će zajednički provoditi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te nizozemsko Sveučilište Breda i španjolsko Sveučilište Girona.

vezano Rad na sezoni prilika je mnogim mladima da se kućama vrate s finim džeparcem. Karijera Kad studenti zarađuju više od roditelja: I ovog ljeta smiješi im se plaća od 1000 eura

Odobrenje Senata tek je dio procesa uvođenja studija kojim se želi odgovoriti na potrebe tržišta rada, piše Novi list.

Naime, ovaj studijski program ima za cilj pripremiti diplomante za pozicije strateškog menadžmenta u outdoor i kamping industriji, kao i za menadžment u javnom sektoru koji se bavi pitanjima upravljanja turističkim destinacijama te outdoor turizmom i ugostiteljstvom.

Sastavni dio provedbe kurikuluma čini mentorirani program stručne prakse pod nazivom "Transformacijski projekt" koji će se provoditi zahvaljujući potpisanim ugovorima s onim gospodarskim subjektima i subjektima outdoor sektora koji u svom radu primjenjuju i promiču načela održivog razvoja.

Praksa u resortima diljem Europe

Za vrijeme stručne prakse student će znanje i vještine stečene tijekom prva tri semestra primijeniti u praksi izvršavanjem zadataka u različitim ugostiteljskim resortima u Hrvatskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj ili Njemačkoj ili Italiji.

vezano Oglasna ploča student servisa Karijera U ovom SC-u pravi boom poslova: Zbog enormne potražnje za studentima rasla i satnica

Studij će se izvoditi kao dvogodišnji diplomski studij, a njegovim završetkom stječe se 120 ECTS bodova te studenti dobivaju diplomu "Stručni" i dodatak diplomi u skladu s propisima zemlje koja izvodi program.

izvor: Novi list

Još vijesti