P.S. u Postani student

Grad koji sluša svoje učenike – sufinancirat će im maturalnu večeru umjesto koncerata na norijadi

Grad Križevci ovu odluku donio je u dogovoru sa svojim maturantima.

9. svibnja 2023 16:30
Maturalna večera

Maturalna večera Foto: Long Truong/Unsplash

Grad Križevci ove će godine promijeniti politiku financiranja aktivnosti ovogodišnjih maturanata. Kako navode na svojoj službenoj web stranici, umjesto organizacije koncerta i okrjepe na Dan maturanata, koji se održava krajem svibnja kada je i poznata norijada, s tim će resursima sufinancirati maturalne večere istih učenika.

Očito je da su se i križevački maturanti složili s ovom odlukom, s obzirom na to da su iz grada naveli kako je do nje došlo sukladno razgovoru s maturantima čije želje slušaju svake godine na posebnom sastanku u prostorima Grada koji je posvećen Danu maturanata.

15 eura po svakom učeniku

Tako da će ovim načinom značajno pomoći obiteljskom budžetu svakog maturanta, s obzirom na to da je predviđeno kako će iznos sufinanciranja iznositi 15 eura po svakom učeniku križevačkih srednjih škola.

„Ove su godine maturanti istaknuli kako im je bitnije da se ta sredstva preusmjere na sufinanciranje troškova maturalne večeri. Kao grad koji sluša svoje građane i kao grad mladih, pohvalili smo njihovu inicijativu i podržali takav prijedlog“, rekao je gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn, čija izjava stoji na službenim web stranicama Grada.

izvor: krizevci.hr
 

Još vijesti