P.S. u Postani student

Hrana u austrijskoj menzi izgleda kao iz restorana, ali postoji „caka“: Evo koliko iznosi jedan njihov studentski obrok

Dekoracija hrane u austrijskoj menzi izgleda potpuno drugačije nego kod nas.

20. Siječnja 2023 14:08
Studentska menza u Beču.

Studentska menza u Beču. Foto: TikTok - anchyrtd/Screenshot

Hrvatski studenti često negoduju zbog ponude u našim menzama. Misle da bi one trebale biti bolje, raznovrsnije i zdravije, a nedavno smo pisali o tome da je Lokalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata u Dubrovniku donijelo odluku da njihovi studenti mogu sami birati što žele na meniju.

Mnogi o tome sanjaju, ali moramo priznati kako su i menze van Hrvatske podosta bolje u odnosu na naše, samo što postoji „caka“, a to je cijena. To dokazuje i TikTok video ove studentice koja studira u glavnom austrijskom gradu, Beču.

Lazanje kao iz restorana

Snimila je klasičan ručak u njihovoj austrijskoj menzi te je pokazala što jede ona, ali i njezini prijatelji. Na prvi pogled, vidljivo je kako su obroci skroz drugačije servirani, kao u nekom ozbiljnijem restoranu. Ona je jela svinjski odrezak s krumpirom i mozzarellom uz juhu od krumpira, kao i njezin prijatelj, dok je njezina kolegica jela lazanje.

 

@anchyrtd Iskreno prezdrala sam se #mensa #wumensa #wu #rtd ♬ original sound - Ana Nonkovic

 

Lazanje su, također, potpuno drugačije servirane od onih u hrvatskim menzama, a samim time izgledaju i privlačnije. No, ono što opravdava ovakav izgled je i cijena ovih obroka.

Cijena duplo veća nego u Hrvatskoj

Naime, kako je ova studentica napisala u komentarima ispod videa, njezin obrok koštao ju je 7 eura i 2 centa. Hrvatski studenti nisu naviknuti na tako visoke cijene vlastitih subvencioniranih obroka s obzirom na to da su u Hrvatskoj više no upola manji. Zato nam je sada jasnije zašto hrana u bečkoj menzi izgleda kao u restoranu!

Još vijesti