V.K. u Postani student

Genijalno! Pogledajte najbolje i najcool maske u kojima maturanti 'nore' ove godine

Svake godine maturanti nas iznenade i oduševe svojom kreativnošću i idejama.

23. svibnja 2022 11:23

Kostimi odlični i ove godine! Foto: screenshot via facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Gusari Foto: screenshot via facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Vozači Formule 1 Foto: screenshot via facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Space Jam u Čakovcu! Foto: screenshot via facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Nova runda! Foto: screenshot via Facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Slytherin ili Gryffindor? Foto: screenshot via Facebook@Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Ovih dana na međimurskim se ulicama mogu vidjeti ogrovi, Hobiti, gusari, pokoji Shrek i Fiona, pa čak i čunjići iz popularne igre "Čovječe ne ljuti se".

vezano Počinje Coolijada! Postani student Norijada u ovom dijelu Hrvatske počinje već danas, a trajat će čak 5 dana

Svaki grad na svoj način pokušava prigodno obilježiti Norijadu, nezaobilazni dio dana maturanata koji tim obredom stupaju u redove "odraslijih" i onih premnih ili za posao ili daljnje školovanje.

Jedan dio maturanata u Hrvatskoj njeguje tradiciju nošenja jednakih majica s maštovitim natpisima, neki su ipak poznati po tome da idu i korak dalje, pa se maskiraju.

I prošle godine bili odlični!

Tradicija kostimiranja maturanata postoji u nekoliko gradova diljem zemlje, ali međimurski maturanti svake godine iznenade svojom kreativnošću. Ove godine između čak nekoliko škola vodi se borba za "najmaturantski razred Međimurja 2022. godine", a pobjednici će dobiti bogate nagrade.

Prošle godine Međimurjem su šetali Peaky Blindersi, nekolicina Freddyja Mercuryja vukla je svoje usisavače, ekipa iz La Case de Papel crvenjela se hodnicima škole, a i Matrix ekipa nudila je crvenu ili plavu tabletu. Ove godine, Dragon Ball Z ekipa šeta pokraj učenika Hogwartsa, svijet Alise u zemlji čudesa dobio je i fizički oblik, Srekovi i Fione, ali i pokoji Titov pionir prošetali su ulicama Čakovca.

vezano Slika nije pronađena Postani student [NORIJADA 2021] Jesu li ovo NAJBOLJE MASKE ovogodišnjih maturanata? Jedna gimnazija u samom je vrhu!

Hobiti, Zekoslavi...

"Kraj je svibnja u školama vrijeme neobičnih preobrazbi. Tako su iz Hogwartsa stigli majstori vještičarenja i čarobnjaštva, iz rupa u zemlji iskočili su Hobiti, vješto skrivajući svoja velika stopala, a brodom su doplovili i opasni gusari. Iz svijeta sporta dolaze čak tri ekipe: na košarkaški dvoboj izazivaju Zekoslavi i Zekoslave Mrkve iz svijeta Looney Tunes, opasni boksači u crvenim ogrtačima spremno čekaju protivnike u ringu, a tu su i nezaustavljivi vozači Formule 1. Oko svih njih svojom velikom ljubavlju zrače Shrek i Fiona. Naravno, riječ je o našim maturantima koji se, veseleći se, polako opraštaju od srednjoškolskih dana i pripremaju za novi izazovni početak!", piše na Facebook stranicama Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca.

vezano Postani student [FOTO] HIT PROFESORI! Učenicima poželjeli sretan povratak u školu na NAJORIGINALNIJI način – postali likovi iz top filmova i serija

Sve su maske odlične, a tko će ipak biti proglašen najmaturantskim razredom Međimurja tek će se vidjeti!

Još vijesti