V.K. u Postani student

Na ovom fakultetu prijemni ispit polaže se čak u 9 dijelova: Evo svih detalja

Buduće brucoše Kineziološkog fakulteta očekuje prijemni ispit u nekoliko dijelova. Evo svih detalja!

13. svibnja 2022 12:03
Detalji prijemnog ispita na KIF-u

Detalji prijemnog ispita na KIF-u Foto: screenshot via Youtube@Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

U ovom periodu godine, velika većina maturanata u Hrvatskoj priprema se za državnu maturu, a studenti koji planiraju upisati fakultete koji provode dodatne provjere znanja, imaju i brigu više.

Nekolicina je fakulteta do sada objavila kako će izgledati i kada će se održavati prijemni ispiti za buduće brucoše, a nedavno je to učinio i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

vezano Slika nije pronađena Postani student [UPISI 2021] Veliki vodič za prijemne: Kako upasti na Kineziološki fakultet i savladati rumunjsko mrtvo dizanje

Oni su na svojim službenim stranicama objavili kako su raspisali natječaje za upis novih studenata za akademsku godinu 2022./2023.

Postupak prijave u nekoliko koraka

Postupak prijave na studij Kineziologije ima nekoliko koraka, od kojih je prvi prijava preko stranice Postani-student. Potom, budući brucoši ovog fakulteta moraju proći i procjenu motoričkih znanja na razredbenom ispitu, a moguće elemente procjene su prikladno pokazali na ovom videu.

Kako u videu kaže dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krstičević, potrebno je položiti devet različitih dijelova ispita. "Radi se o motoričkim znanjima koje ste vi stekli tijekom dosadašnjeg školovanja u osnovnoj i srednjoj školi. Neće to biti ništa teško i želim vam puno sreće", kazao je dekan.

Maturanti će morati položiti nastavni predmet plivanje, a to se odnosi na preplivavanje dionice od 50 metara bilo kojom tehnikom unutar 55 sekundi za maturante, dok je vremenski rok za maturantice postavljen na minutu i pet sekundi.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Zbog kolegija mijenjali uvjete upisa na KIF-u! Studenti revoltirani, a dekan poručuje: 'Kolaju netočne informacije...'

Drugi dio ispita odnosi se na ples, a kandidati će morati demonstrirati dvije plesne figure, a za to dobivaju tri ocjene. Nadalje, kandidate čeka i razredbeni postupak iz ritmičke gimnastike, sportske gimnastike, odbojke, košarke, rukometa, nogometa, borilačkih sportova i atletike, a kako se sve pravilno izvodi pokazali su u ovom video isječku.

Cijeli popis elemenata za pripremu nalazi se ovdje, a na svakom pojedinom testu pristupnici mogu dobiti maksimalno 50 bodova.

Osim prijave za upis na studij koju pristupnici izravno unose u NISpVU, pristupnici su također dužni prijaviti se za razredbeni ispit slanjem dokumentacije isključivo preporučenom poštom do 10.lipnja 2022. godine na adresu: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Horvaćanski zavoj 15, 10000 Zagreb, s naznakom "Za razredbeni ispit".

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Drama na splitskom KIF-u! Zabranili im upisivanje novih studenata: Dobili 3 godine da 'poprave' situaciju

Dokumentacija

Za prijavu za razredbeni ispit, maturanti moraju imati: potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti (uredno ovjerena isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjenu i potpisanu, Izjavu o zdravstvenom statusu, 1 fotografiju veličine 3x4 cm i potvrdu o uplati naknade za troškove razredbenog ispita.

Detalji prijemnog ispita na KIF-u Detalji prijemnog ispita na KIF-u Foto: screenshot via Youtube@Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Uplata u iznosu od 500,00 kn vrši se na žiro račun Kineziološkog fakulteta IBAN: HR45 2402 0061 1009 4834 5, poziv na broj: 24104-OIB (pristupnika), model: 69, šifra namjene STDY.

Obrasce za prijavu, ali i ostale detalje možete pronaći ovdje.

Izobrazba trenera 

Upis na studijski program preddiplomskog stručnog studija za izobrazbu trenera maturanti mogu upisati i redovno i izvanredno, a razredbeni ispit za njih održava se 28. lipnja, a postoji mogućnost održavanja i dan kasnije, 29. lipnja. Sve detalje možete pronaći ovdje.

vezano Jedriličari, skiperi, kajakaši: Ovo su POPULARNI smjerovi za koje se studenti otimaju Akademska četvrt Jedriličari, skiperi, kajakaši: Ovo su POPULARNI smjerovi za koje se studenti otimaju

Za one koji žele upisati redovno detalji se nalaze na ovom linku, dok su detalji upisa za izvanredne studente na ovom linku.

Još vijesti