P.S. u Postani student

Znate li koliko spavaju studenti arhitekture? Odgovor bi vas mogao šokirati

Za neometano funkcioniranje ljudskog organizma, potrebno nam je otprilike 8 sati sna.

5. Siječnja 2023 14:24
Studenti arhitekture iznenađujuće malo spavaju.

Studenti arhitekture iznenađujuće malo spavaju. Foto: Kinga Cichewicz via Unsplash/Unsplash

Svima je dobro poznato da studenti, generalno, ne spavaju puno. Rijetki su oni koji vode računa o osam sati sna svake noći, a upravo toliko je dovoljno da se osoba osjeća odmorno.

To dokazuje i ovaj TikTok video u kojem studenti potvrđuju stereotip o vlastitom nespavanju. No, ovog puta su u pitanju studenti arhitekture koji, vrlo vjerojatno, od crtanja silnih nacrta, tlocrta i bokocrta, često ne spavaju duže od nekoliko sati.

@mrchuck.bg Architecture is not for the weak 😭 #architecture #architecturestudent #design #nosleepgang #foryoupage #xyzbca ♬ original sound - Des☆

Od 6 studenata koji su sudjelovali u snimanju ovog videa, samo je jedna studentica odspavala donekle preporučeni broj sati, točnije sedam.

Jedan od njih spavao samo dva sata

Svi ostali su bili daleko ispod nje, tako da smo najčešće viđali četiri sata sna, a od ostalih su to još pet, tri, a jedan student je pokazao kako je prethodne noći spavao samo dva sata!

Prosjek zbroja njihovih sati sna je nešto malo veći od četiri, što definitivno potvrđuje činjenicu da studenti ne spavaju dovoljno.

Iako svi znaju da to nije dobro za normalno funkcioniranje u danu, studentske obaveze čine svoje.

Još vijesti