P.S. u Postani student

Nije ni na Harvardu sve tako idealno: Studentica se žali na male sobe i zajedničko dijeljenje ormara

Studentica je podijelila video svoje domske sobe koju većinom dobiju brucoši na Harvardu.

13. Siječnja 2023 10:11
Soba za brucoše na Harvardu.

Soba za brucoše na Harvardu. Foto: TikTok - a_vmack/Screenshot

Studenti na našim područjima su naviknuti na iznimno male i skučene domske sobe, minijaturne krevete kao i ormare, te su često naviknuti da pojedine uređaje, poput hladnjaka ili kuhala, moraju nositi od kuće.

Zato studenti u tim situacijama moraju biti izrazito kreativni, kako bi iz minimalističkog domskog standarda stvorili nešto bolji, odgovarajući za njihove životne potrebe. Ima i onih studenata koji su pravi „srećkovići“ jer se njihovi cimeri nikada ne pojave, ali nemojte misliti da je tako samo kod nas.

 

@a_vmack What questions do you have about Harvard living? #college #harvard #CODSquadUp #dormlife #tinyhouse #foryou #ivyleague ♬ Storytelling - Adriel

 

Zbog ovog TikToka, koji je snimljen na jednom od najprestižnijem svjetskom sveučilištu, Harvard Business School, shvaćamo da studentske sobe nisu svugdje idealne. Kako govori studentica iz videa, ovo je studentska soba za brucoše. Ona je video snimila prilikom useljavanja, što je još i bolje jer tako dobijemo privid u pravo stanje sobe.

Barem imaju kamin koji se ne koristi

U pitanju je odjeljak Straus Hall, samo jedan od mnogo njih u sklopu harvardskog studentskog doma, a on je rezerviran za brucoše i poznat je po manjku prostora. Iako je očito da je prostor poprilično skučen, napominje da ima predivan pogled na dvorište doma, kao i kamin koji zapravo ne radi, ali daje ugodnu atmosferu u sobi.

Kreveti na kat i zajednički ormari

Nisu sve sobe iz hardvardskog doma poznate po bračnim krevetima, s obzirom na to da se u ovom slučaju koriste kreveti na kat, kao i zajednički ormari koji su hrvatskim studentima dobro poznati. U svakom slučaju, svaki studentski dom ima svojih mana, pa tako i ovaj koji je jedan među najpoznatijima, ali upravo tamo studenti stvaraju najljepše uspomene iz studentskih dana.

Još vijesti