V.K. u Akademska četvrt

Još jedan hrvatski grad postaje sveučilišni: Upisi na novi studij kreću već ove jeseni

Novi sveučilišni studij Turizam počinje upisivati studente od jeseni.

2. rujna 2022 12:46
Pokrenut je novi studij Turizma!

Pokrenut je novi studij Turizma! Foto: screenshot via Facebook@Veleučilište u Požegi

Osim iznimno popularne turističke sezone na našoj obali, unazad nekoliko godina možemo primijetiti i sve snažniji interes za ruralnim, seoskim turizmom diljem Hrvatske.

Da imamo i više za ponuditi od samo obale znaju mnogi koji su se usudili pokrenuti posao seoskog turizma u unutrašnjoj Hrvatskoj, iako se ovakva vrsta turizma ne razvija dovoljno brzo kako je to slučaj u zapadnim zemljama.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Hrvatska dobiva još jedan sveučilišni grad: Najbolje veleučilište u zemlji sada postaje fakultet

Zbog ovakve ekspanzije, turizam je u sve je većoj potrebi za visokoobrazovanim kadrom iz turizma, ruralnog razvoja i ugostiteljstva kako bi se uspješno prilagodili svemu što tržište zapravo treba i traži. Kao odgovor na potražnju tržišta, osnovan je Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi koji spada u sastav Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a izvoditi će se na Veleučilištu u Požegi.

vezano Sukob se navodno dogodio u prostorijama Veleučilišta Vijesti Profesorice Veleučilišta u Požegi se potukle na fakultetu: Nastradao i inventar

Upisi prvih studenata na jesenskom roku!

Otvaranjem ovog fakulteta koji na jesenskom roku upisuje svoje prve studente na studiju Turizma, Požega je službeno postala sveučilišni grad.

Studij će trajati 6 semestara, sa svih 180 ECTS bodova, a po završetku ovog studija, studenti će imati titulu sveučilišnog prvostupnika/prvostupnice ekonomije (univ.bacc.oec.).

Kako piše na službenim stranicama fakulteta, cilj studijskoga programa je osposobljavanje studenata za planiranje, provedbu, kontrolu i vrednovanje ekonomskih aktivnosti u subjektima koji posluju u turizmu i povezanim djelatnostima.

Temeljni cilj studijskog programa je usmjeren na osposobljavanje stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u posebnim vrstama turizma (ruralni, urbani, kongresni, zdravstveni, kulturni, sportsko-rekreacijski turizam i slično), profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma.

vezano Najavili izgradnju prije 4 godine, započeli prije 2, a sada je napokon gotova! 110 studenata useljava u novi studentski dom Vijesti Najavili izgradnju prije 4 godine, započeli prije 2, a sada je napokon gotova! 110 studenata useljava u novi studentski dom

Osim toga, Fakultet ima i specifični cilj, a to je osposobiti studente za korištenje poslovnih modela i upravljanje poslovnim procesima u području marketinga, menadžmenta, računovodstva, financija, ljudskih resursa kao i ostalih potpornih ekonomskih aktivnosti u turističko-ugostiteljskim subjektima i subjektima iz djelatnosti povezanih s turizmom.

Sve kompetencije koje će imati budući studenti možete pronaći ovdje, kao i ostale detalje i uvjete o upisima.

Još vijesti