M. P. u Vijesti

Velika tragedija u osnovnoj školi u Beogradu: Ubojica je detaljno planirao likvidaciju svojih kolega mjesec dana

„Ovo je najveća tragedija koja je zadesila Srbiju u novijoj povijesti“

3. svibnja 2023 13:54
Tragedija u Srbiji

Tragedija u Srbiji Foto: Canva

Policija je uhitila 13-godišnjaka 7. razreda nakon što je pucao na kolege i nastavnike jutros oko 8 sati. U središtu Beograda ubijeni su zaštitar osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i osmero učenika, a sedmero njih je ozlijeđeno.

Šestero učenika i učiteljica hospitalizirani su s prostrijelnim ranama u hitnom centru i klinici u Tiršovoj, a dvoje od njih se bori za život. Učenik škole "Vladislav Ribnikar" koji je osumnjičen za ovaj masakr, nađen je i uhićen u školskom dvorištu, a policija je ranije priopćila kako se sumnja da je pucao iz očevog pištolja.

Na početku konferencije za novinare u Vladi Srbije, medijima su se obratili ministar prosvjete Branko Ružić, ministrica zdravlja Danica Grujićić i predstavnik MUP-a. Nakon minute šutnje za poginule, ministar je zaočeo rečenicom: „Ovo je najveća tragedija koja je zadesila Srbiju u novijoj povijesti“. Načelnik PU-a Beograd Veselin Milić rekao je da je likvidaciju ubojica planirao mjesec dana. „Dijete je u dužem vremenu planiralo zločin. Izabrao je učionicu jer je bila najbliža ulazu. Vatreno oružje uzeo je od oca“, rekao je Milić, a prenosi dnevnik.hr.

Za portal Novosti izjavu je dao čovjek čiji je sin čuo pucnjavu, a objasnio je i kako je dječak uspio spasiti svoju sestru. Izašao je u trenutku kada je čuo pucnjavu jer je pomislio da su u pitanju petarde, a kada je shvatio što se događa, vratio se spasiti svoju mlađu sestru.

Potrčao je do sestrinog razreda i viknuo da ide za njim, pa su tako i ostala djeca krenula bježati jer su shvatili da je došlo do pucnjave.

 

Još vijesti