V.F. u Postani student

Pozor maturanti! Krenule su prijave studija u sustavu

Samo bez stresa.

1. veljače 2023 12:44
Djevojka s laptopom

Djevojka s laptopom Foto: Pixabay; Magnetme

Dragi maturanti, službeno se nalazite u prijelaznom razdoblju. Trenutno ste između dvije vatre: srednje škole i fakulteta. Naime, ove srijede u 9 sati su započele prijave studijskih programa u sustavu Postani student. To znači da ćete uskoro postati naši kolege.

Jedva čekamo! Vidjet ćete da je studentski život zapravo lijep, iako tako ne izgleda na prvu.

U sustavu Postani student tako možete prijaviti studije koje želite upisati. Važno je napomenuti kako na sam vrh liste trebate staviti studij koji najviše želite upisati, odnosno onaj koji vam je prvi izbor.

Možete prijaviti do deset studija

Uz svaki studij u sustavu su navedeni i uvjeti koje morate zadovoljiti kako biste ga upisali te koja vam postignuća mogu donijeti dodatne bodove.

„Svaki kandidat može prijaviti do deset studijskih programa. Postavljeni redoslijed prioriteta studijskih programa iznimno je važan. Kandidat može ostvariti pravo upisa samo na jedan studijski program, a to je onaj studijski program pored kojega će pisati DA“, objasnili su sa Studij.hr.

Nemojte zaboraviti da prijavljivanjem određenog studija automatski prijavljujete i ispite mature prema uvjetima upisa na željeni studij. Tako će vam se automatski prijaviti viša razina određenih predmeta ako je to uvjet za upis, čak i ako ste sami prijavili osnovnu razinu.

Prijave studijskih programa su otvorene do 19. srpnja 2023. u 13:59 sati, a orijentacijska lista će biti obavljena 28. travnja u 9 sati.

vezano San ovog maturanta ostvario se! Postani student Maturant s cerebralnom paralizom „upao“ na prestižni Harvard – njegova reakcija obišla je svijet

vezano Stetoskop Vijesti Učenica preminula na maturalcu: Studentica medicine joj navodno pogrešno procijenila zdravstveno stanje

Još vijesti