V.K. u Postani student

Prijemni za iznimno popularan studij već u lipnju, ali online: Evo detalja

Sveučilište u Rijeci objavilo je sve detalje oko prijemnog ispita za svoj studij Logopedije.

4. svibnja 2022 13:47
Pripreme za novu ak. godinu u punom su jeku!

Pripreme za novu ak. godinu u punom su jeku! Foto: screenshot via Facebook@Sveučilište u Rijeci / University of Rijeka

Maturanti su još vrlo kratko vrijeme u svojim srednjoškolskim klupama, a onda im kreće vrlo stresno razdoblje: matura. No, neki uz maturu još moraju polagati i prijamne ispite kako bi upisali željeni studij.

Jedan od najpopularnijih studija u Hrvatskoj, i to već godinama je Logopedija. Osim Zagreba, i Sveučilište u Rijeci je prije nekoliko godina uveo ovaj iznimno traženi studij.

vezano Indeks u džepu studenta Postani student TOP i FLOP fakulteti ove godine: Neki studiji i ove godine 'gore', a ima i onih koje nitko dosad nije prijavio

U Rijeci primaju 30 studenata na ovaj studij, a uz maturu, traže i prijemni ispit. Kako navode na svojim službenim stranicama, prijemni će se održati već 7. lipnja, ali online. Uz to, naveli su detaljne korake prijave na studij, kao i na prijemni ispit.

Maturanti koji žele najesen krenuti na Logopediju u Rijeci, prvo moraju prijaviti studij na stranici Postani student. Osim toga, budući brucoši moraju ispuniti online prijavu te priložiti Potvrdu nadležnog liječnika specijalista o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima koju možete pronaći na ovom linku, a koja ne smije biti starija od šest mjeseci.

Prijave za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa zaprimaju se od 2. svibnja do 5. lipnja 2022. godine.

Zdravstveni zahtjevi

Osim online forme i liječničkog pregleda, maturanti moraju ispunjavati i zdravstvene zahtjeve za upis ovog studija. „Zdravstveni zahtjevi budućih studenata postavljeni su s ciljem zaštite i očuvanja zdravlja samih studenata te osiguravanja mogućnosti primjerenog rada tijekom svih vidova praktične nastave s korisnicima, poštujući njihova prava i uvažavajući njihove potrebe“, pišu na stranicama fakulteta.

vezano Slika nije pronađena Postani student Kod nas se traže logopedija, ekonomija… U Norveškoj poludjeli za carinom i graničnom kontrolom, na sve utjecala TV serija

Od zdravstvenih zahtjeva, od maturanata se traži: prosječno kognitivno, emocionalno i perceptivno funkcioniranje, uredna ravnoteža, stabilno stanje svijesti, uredan vid s/bez korekcije i uredan sluh bez slušnog pomagala. Osim toga, obaveznu dodatnu provjeru moraju proći za uredan glasovni, jezični i govorni status.

Ostale zdravstvene zahtjeve možete pronaći ovdje.

Troškovi provjere preduvjeta

Budući studenti moraju i priložiti dokaz o uplati troškova provjere preduvjeta u iznosu od 250 kuna, a detalji žiroračuna nalaze se ovdje. Oni koji ipak odustanu od daljnjeg studiranja na Logopediji u Rijeci, mogu dobiti povrat uplaćenih troškova podnošenjem zamolbe za povrat uplaćenih troškova najkasnije do 6. lipnja 2022. godine.

Tehnički preduvjeti

Kako bi sve prošlo bez smetnji, na stranicama fakulteta napravili su i cijeli popis tehničkih preduvjeta koje maturanti moraju ispuniti kako bi mogli pristupiti prijamnom ispitu.

vezano Indeks u džepu studenta Postani student Najbolji hrvatski učenici birali slične studije: Ovih top 5 fakulteta upisuje 'creme de la creme' maturanata

Ponovimo, prijave za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa zaprimaju se od 2. svibnja do 5. lipnja 2022. godine.

Provjera jezično-govorno-glasovnog statusa provodit će se od 7. lipnja 2022, a zbog specifičnosti epidemiološke situacije provjera će se provoditi u online okruženju.

„Online provjera će se snimati te se smatra da ste prijavom za procjenu jezično-govorno-glasovnih sposobnosti dozvolili mogućnost snimanja“, napominju.

Sve ostale detalje možete pronaći na ovom linku.

Još vijesti