L.B. u Postani student

Više od 1000 slobodnih mjesta na ovom domaćem sveučilištu: Evo što sve možete upisati najesen

Više od 25 tisuća mladih ostvarilo je pravo upisa na fakultete ove godine. Ovoj će se brojci pridružiti i maturanti koji će studij upisati najesen.

28. srpnja 2022 13:48
Provjerite sve lokacije!

Provjerite sve lokacije! Foto: L.B., MojFaks

Sveučilište u Rijeci objavilo je detaljan rezime popunjenih i slobodnih mjesta na svojim sastavnicama, nakon ljetnog upisnog roka.

vezano Indeks u džepu studenta Postani student Stigle konačne rang-liste! Evo na koje je fakultete bila najveća 'navala', a koje studije upisuju samo TOP maturanti

Kako se vidi iz tablice, za jesen je maturantima na raspolaganju više od tisuću slobodnih mjesta na tamošnjim fakultetima na koja se mogu upisati, ako su iz nekog razloga propustili ili podbacili na ljetnom upisnom roku.

Kako objavljuje riječko Sveučilište, upisna kvota iznosila je 3501 mjesto, od kojih je popunjeno 70 posto.

Najesen je maturantima, dakle, na raspolaganu 1069 upisnih mjesta, od kojih najviše na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (209 mjesta), Pomorskom fakultetu (čak 206), Pravnom fakultetu (čak 158 mjesta), Ekonomskom fakultetu (132 mjesta), a zatim i na Filozofskom fakultetu (109 mjesta).

vezano Interijer Stomatološkog fakulteta u Zagrebu Postani student Sa zagrebačkog fakulteta upozorili brucoše: 'Dođite na upis BEZ RODITELJA'

Preostali broj mjesta na drugim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci možete vidjeti ovdje.

Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava postani-student.hr započele su 21. 7. 2022. godine i traju do 19. 9. 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Akademije primijenjenih umjetnosti do 2. 9. 2022. i Fakulteta zdravstvenih studija do 31. 8. 2022.

Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.

vezano Interes za studijske programe varaždinskog FOI-ja nikad nije bio veći. Postani student Nikad veći interes za ovaj domaći fakultet: Za 80 mjesta na popularnom studiju borilo se čak 958 maturanata

Još vijesti