L.B. u Postani student

Sa zagrebačkog fakulteta upozorili brucoše: 'Dođite na upis BEZ RODITELJA'

Sa zagrebačkog Stomatološkog fakulteta imaju poruku za buduće brucoše koji na upise planiraju doći s mamom i tatom.

15. srpnja 2022 12:50
Interijer Stomatološkog fakulteta u Zagrebu

Interijer Stomatološkog fakulteta u Zagrebu Foto: Screenshot via Facebook@Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Krajem lipnja pisali smo o slučaju Medicinskog fakulteta u Nišu i fotografiji roditelja koji čekaju da im djeca završe s pisanjem prijemnog ispita.

Ne zna se tko je nervozniji - budući brucoši koji polažu ili roditelji koji vani čekaju... Ne zna se tko je nervozniji - budući brucoši koji polažu ili roditelji koji vani čekaju... Foto: screenshot via Twitter@konasnave555

Kako je tada pisala korisnica Twittera konasnave555, koja je fotografiju i objavila, ovaj je prizor za nju dokaz sve slabije samostalnosti mladih u životu.

Roditelji čekaju, drhte i lome prste...

"Mnogo roditelja čeka, drhti i lomi prste. Moju generaciju je bilo stid da ti i mana i tata dežuraju dok ti polažeš, ali, sve se promijenilo i ovo je pokazatelj da su mladi sada nesamostalni. Nisu oni krivi", napisala je na svom profilu uz objavu fotografije koja je izazvala žestoku raspravu među korisnicima ove mreže, pa čak i završila u mnogim tamošnjim medijima.

vezano Ispred fakulteta okupilo se mnoštvo roditelja koji su dopratili djecu na prijemni... Postani student Na prijemni s mamom i tatom? Fotografija roditelja ispred fakulteta 'zapalila' Twitter

I dok neki drže stranu roditeljima koji svoju djecu požrtvovno prate i u ovakvim, nesumnjivo stresnim, situacijama drugi pak ovakav scenarij ne mogu ni zamisliti pa su se na račun istoga sarkastično osvrnuli na razlike u odnosu njihovih roditelja prema njima i ponašanju roditelja s fotografije.

Molimo, na Stomatologiju bez mame i tate

Da maturanti i budući studenti u Nišu usamljeni u ovoj potrebi da s roditeljima dolaze na fakultet kako bi položili prijavni ili se upisali, svjedoči obavijest Stomatološkog fakulteta u Zagrebu.

S ovog fakulteta, naime, stiže apel mladima da na dan upisa u prostor Stomatološkog fakulteta ulaze isključivo samostalno bez pratnje i roditelja.

vezano Cijene najma u Zagrebu sve su egzotičnije, kao i uvjeti stanodavaca... Laganini Urnebesni oglas za najam sobe u centru Zagreba: 'Primamo samo studente za koje nazovu roditelji…' Evo i cijene

Upisi u ljetnom roku na ovom će se fakultetu provoditi 21., 22. i 25. srpnja, od 9:00 do 15:00 sati i to u Službi za studije i trajno obrazovanje Stomatološkog fakulteta u Zagrebu u Petrinjskoj ulici. Kako izričito stoji u obavijesti na službenim stranicama fakulteta: "Studenti ulaze u prostor Stomatološkog fakulteta isključivo sami (bez roditelja i pratnje)."

S obzirom na sve veći broj slučajeva zaraze korona-virusom, kod nas, ali i u svijetu, upozorenje o posebnim mjerama postupanja u slučaju povišene tjelesne temperature još uvijek su djelom naše svakodnevice, iako se ovog virusa više rijetko tko pribojava.

vezano Majka Kat i dvoje kćeri Nakon predavanja Od 7 maminih pravila, jedno 'zapalilo' internet: Kćeri plaćaju stanarinu kad napune 18 godina

"Studenti se mole da fizički kontakt svedu na najmanju moguću mjeru te na upise dolaze u zakazano vrijeme, a nakon obavljenog upisa da se ne zadržavaju u prostorijama Stomatološkog fakulteta. Pristupnici su dužni osobno se upisati", navode dalje uz opasku da se, u slučaju opravdane spriječenosti, osoba može upisati i na temelju punomoći ovjerene kod javnog bilježnika.

Hoće li mladi poslušati savjet i na upis stići sami, bez roditelja, ostaje vidjeti.

Još vijesti