P.S. u Postani student

Skupljanje ECTS bodova gledanjem YouTube videa? Evo u kojoj državi će to uskoro biti moguće

Radi se o suradnji YouTubea i jednog američkog sveučilišta.

26. Siječnja 2023 11:36
Slušanje fakultetskih kolegija preko YouTubea.

Slušanje fakultetskih kolegija preko YouTubea. Foto: CardMapr.nl/Unsplash

Novitet za američke studente podsjeća na online nastavu kojoj su svjedočili mnogi studenti prije dvije godine kada je epidemija korona virusa bila na svojem vrhuncu.

Kako je YouTube objavio na svojem službenom blogu, studenti u SAD-u će svoje visoko obrazovanje, koje uključuje skupljanje ECTS bodova, moći odraditi samo gledajući videa na YouTubeu.

Iako zvuči nestvarno, ova popularna društvena platforma stvorila je suradnju sa Sveučilištem u Arizoni, kao i s obrazovnom video tvrtkom Crash Course, kako bi studentima omogućili obrazovanje samo i isključivo gledanjem YouTube videa.

Nastava počinje već početkom ožujka

Prvi kolegiji na ovoj platformi počinju uskoro, i to već 7. ožujka, a trenutno su dostupna četiri kolegija čiji ostvareni ECTS bodovi će se priznati na Sveučilištu u Arizoni. U pitanju su kolegiji pod nazivom Human Communication, Rhetoric and Composition, Real World College Math i US History to 1865, a za godinu dana se predviđa da će se broj dostupnih predmeta povećati na 12.

Osim toga, za prijavu studentima nije potreban prethodni uspjeh, koji uključuje ocjene ili nagrade, kao ni neke posebne prijavnice ili obrasce.

No, ono što im je potrebno je novac, jer naravno, ovakav tip obrazovanja nije besplatan. Za upisivanje predmeta studenti moraju platiti 25 dolara, a za „priznavanje“ sakupljenih ECTS bodova će nadodati još 400 dolara.

izvor: blog.youtube

Još vijesti