V.K. u Postani student

Popularni zagrebački fakultet objavio detalje prijemnog ispita: Prijave kreću uskoro!

Budući brucoši obavezni su ispuniti sve korake za uspješan upis na fakultet.

5. svibnja 2022 15:21
Dobro upamtite sve datume

Dobro upamtite sve datume Foto: shutterstock by FS Stock

Matura se već naveliko priprema, a sada su i fakulteti počeli objavljivati detalje vezane uz svoje prijemne ispite.

Nakon riječke Logopedije, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu također je objavio detalje oko prijemnog ispita za sve maturante za ovu godinu. U akademskoj 2022./2023. godini na Stomatologiji, predviđeno je sveukupno 90 mjesta za nove brucoše: 85 za građane Republike Hrvatske i 5 mjesta za strane državljane.

Test psihomotorike

Kako bi sadašnji maturanti uspješno upisali Stomatološki fakultet, osim prijave fakulteta na stranicama Postani student imaju još nekoliko koraka koje moraju ispuniti, a fakultet je na svojim službenim stranicama napisao detaljne upute.

Prijave za provjeru posebnih sposobnosti podnose se elektroničnim putem. Nakon ispunjavanja obrasca Prijave za Psihomotoriku kojeg možete pronaći na ovom linku, njega treba potpisati i skenirati zajedno s potvrdom o uplati troškova provjere posebnih sposobnosti od 16. svibnja 2022. godine do 6. lipnja 2022. godine na e-mail adresu: referada@sfzg.hr.

Uz popunjenu prijavu treba priložiti dokaz o uplati troškova provjere posebnih sposobnosti u iznosu od 300,00 kuna, koji se uplaćuje na IBAN HR7423600001101235285 Sveučilište u Zagrebu Stomatološki fakultet, s naznakom „za provjeru posebnih sposobnosti“.

Obavezna zaporka

„Nakon zaprimanja i obrade vaše prijave kandidatima će na mail adresu koja je navedena u sustavu „Postani student“ biti poslana zaporka. Zapamtite svoju zaporku, jer bez nje ne možete pristupiti provjeri posebnih sposobnosti (testu psihomotorike)“, napominju na stranicama.

Provjera posebnih sposobnosti provodit će se 29. lipnja 2022. na Filozofskom fakultetu prema rasporedu koji će biti objavljen u sustavu „Postani student“.

Rezultate testa psihomotoričkih sposobnosti moći ćete vidjeti na Postani student u strukturi bodova od 4. srpnja 2022. godine, javljaju.

Izrađivat će modele od žice

„Provjera psihomotoričkih sposobnosti sastoji se od ispitivanja snalaženja u prostornim odnosima testom tipa papir-olovka i izrade modela od žice prema zadanom predlošku“, pojašnjavaju. Ispitivač će na ploču objesiti sliku predloška koji je potrebno izraditi od žice.

Svaki će pristupnik dobiti tri komada žice od kojih će morati napraviti predmet sa slike savijanjem žice, a sve to u ograničenom vremenu. Sve ostale detalje možete provjeriti na ovom linku.

Još vijesti