P.S. u Postani student

Studentica s Balkana ismijavala Amerikanku: „Vi da studirate pravo u europskim državama, umrli bi“

Djevojku je razljutilo to što se američka studentica žalila na količinu gradiva za ispit.

2. ožujka 2023 14:33
Studiranje na Pravnom fakultetu.

Studiranje na Pravnom fakultetu. Foto: Billion Photos/Shutterstock

Opće je poznato koliko Europljani vole posprdno pričati o Amerikancima, s obzirom na kulturne, ali i sve druge različitosti. Sada je to ponovo slučaj na TikToku, gdje se najčešće i može naići na ovakva videa.

No, ova djevojka njih ne ismijava, samo uspoređuje pojedine razlike, barem kada je u pitanju tematika videa. Naime, Amerikanka je snimila količinu gradiva koje mora znati i zapamtiti, a studira pravo.

Njihova skripta od svega nekoliko stranica

Na to se odmah javila ova cura koja također studira pravo, ali je željela pokazati usporedbu između onog što oni moraju znati za ispit i studenti s Balkana, koji studiraju pravo, s obzirom na to da je količina gradiva u našoj i susjednim nam državama, kao i europskim, gotovo pa ista.

Ova djevojka joj je pokazala samo dio skripti i papira koji joj služe za učenje pred ispit. Jedna skripta koju je pokazala ni ne izgleda kao skripta, već kao knjiga s obzirom na svoju debljinu, a za knjigu koju je također koristila za učenje je rekla da ju je već vratila u knjižnicu pa ju ni ne može pokazati.

@saradailyy opet bacam shade na Amerikance #fyp #foryou #foryoupage #balkan #srbija #hrvatska #bosna #lawschool #studentskizivot ♬ Wii - Mii Channel - Super Guitar Bros

Bez obzira na to, ova djevojka je željela dokazati jedno, a to je da se Amerikanci nerijetko žale na obrazovni sustav, količinu gradiva i predmeta koje moraju učiti, dok je situacija u europskim državama puno drugačija i teža od njihove.

Još vijesti