P.S. u Laganini

Studentski obrok na „niskoj nozi“: Riža kakvu još niste vidjeli – usudite li se probati?!

Djevojka je svoj video kuhanja opisala kao „realističnu studentsku kuhinju“.

3. Siječnja 2023 10:32
Djevojka skuhala rižu u pećnici.

Djevojka skuhala rižu u pećnici. Foto: TikTok - lemiliemili/Screenshot

Svima je dobro poznato koliko studenti znaju biti maštoviti kada je u pitanju prehrana utemeljena na ograničenom budžetu. Neki za mali novčani iznos zaista uspiju pripremiti odličan obrok, pun svih potrebnih nutrijenata.

No, nisu svi tako kreativni i maštoviti, a to dokazuje i ovaj TikTok video. Ipak, najbitnije je „nešto“ pojesti, a ova djevojka se dosjetila recepta koji je zaista jednostavan, a i jeftin, jer vam je za njega potrebno otprilike desetak kuna.

@lemiliemili #fyp #fypシ #cooking #ajmokuhat ♬ original sound - ema

Kao što je vidljivo, djevojka je u limeni pleh usula rižu koju je zalila vodom. Naposljetku, na tu rižu i vodu nadodala je sve potrebne začine, poput vegete i crvene papirke te maslaca, a zatim je sve to stavila u pećnicu i pekla.

Gotovo kad riža „popije“ svu vodu

Ovo jelo, očito, nema definirani vremenski limit koji vam garantira da je gotovo, ali se „na oko“ može shvatiti kada je kraj njegove pripreme, a to je u slučaju kada je riža skoro pa u potpunosti „popila“ svu vodu.

Iako se radi o jelu prihvatljivome i za najskromniji studentski budžet, nismo sigurni bismo li imali hrabrosti kušati ovo jelo, s obzirom da se radi o „običnoj” riži s dodatkom začina, samo što nije kuhana, već je „pečena“ u pećnici.

Anketa

Bi li isprobao/la ovaj jednostavan recept?

Ukupno glasova:

Još vijesti