V.K. u Postani student

Renomirani zagrebački fakultet o ovogodišnjem prijemnom ispitu: Ovo su najbitniji datumi

Prijemni je već 7. srpnja, a dodatnu dokumentaciju morate poslati do 27. svibnja.

16. svibnja 2022 10:49
Objavili detalje!

Objavili detalje! Foto: MojFaks

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je nove detalje vezane uz provođenje prijemnog ispita.

100 kuna skuplji trošak upisa

S obzirom da je inflacija zahvatila svaku poru društva, pisali smo i kako su ranije ove godine s Medicinskog fakulteta objavili da će troškovi prijemnog ispita povećali za 100 kuna, s prijašnjih 300 kuna na sadašnjih 400 kuna.

vezano Slika nije pronađena Postani student Popularni zagrebački fakultet diže cijene: Trošak prijemnog ispita raste na čak 400 kuna

Osim što će budući brucoši morati platiti više, Medicinski fakultet je nedavno objavio i detalje oko ovog "skupljeg" prijemnog ispita. Kao i prošle godine, i ove je godine na Medicinskom fakultetu mjesta za 300 novih studenata, a prijemni ispit sastoji se od tri predmeta kao i do sada: biologije, kemije i fizike.

Test provjere znanja za upis na studij medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u akademsku godinu 2022./2023., održat će se 07. srpnja 2022. godine u skladu s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na poveznici www.postani-student.hr/Moj raspored 72 sata prije održavanja testa, bit će objavljen detaljan raspored pristupnika za provjeru znanja.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt 'Nema snižavanja kriterija!' Oglasio se dekan zagrebačke Medicine o poraznom rezultatu prijemnog

Prag: 16 točno riješenih zadataka

Kako su pojasnili po koracima na svojim službenim stranicama, razredbeni prag za upis na studij medicine iznosi 330 bodova, tj. 55 posto od ukupno 600 bodova koje je moguće ostvariti na temelju testa provjere znanja. Prag po svakom predmetu iznosi 40 posto, odnosno 16 točno riješenih zadataka.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Medicinski fakultet 'otpustio' potpredsjednika Sabora: Od jeseni Reiner više neće predavati studentima

Troškovi naknade za polaganje ispita za sve pristupnike uplaćuju se Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 400,00 kn.

Kako bi uspješno prošli prijavu, prijemni i onda upis, maturanti moraju dostaviti i dodatnu dokumentaciju prije prijemnog ispita, a koje detalje možete vidjeti ovdje.

Kako pišu, maturanti od dodatne dokumentacije moraju dostaviti: potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima, izjavu o psihofizičkoj sposobnosti, potvrdu o uplati troškova polaganja ispita, potvrdu o invaliditetu ako pristupnik želi ostvariti svoje pravo temeljem općih odredbi natječaja i oni kandidati koji su iz zemalja EU moraju dostaviti potvrdu o poznavanju hrvatskog jezika na razini B2.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Htjela odustati od fakulteta zbog Harryja Stylesa, a on ju ohrabrio: 'Bit ću star, samo nastavi s medicinom'

Cijelu dodatnu dokumentaciju pristupnici moraju dostaviti najkasnije do 27. svibnja 2022. godine putem ove aplikacije. Medicinski fakultet objavio je i Katalog znanja, detaljan popis gradiva za sva tri predmeta: i kemiju i biologiju i fiziku, koji će se vjerojatno pojaviti na prijemnom ispitu.

vezano Slika nije pronađena Postani student [UPISI 2021] Vodič za prijemne: Kako upasti na Medicinu? Riješite barem 16 zadataka u 3 sata i učite iz ovih udžbenika

Cijeli popis naslova možete pronaći ovdje, a svi ostali detalji oko upisa nalaze se na ovom linku.

Još vijesti