M. P. u Postani student

Sveučilište u Osijeku objavilo broj upisnih mjesta, a na ovaj studij primaju najviše kandidata

Prijave na studij su u punom jeku.

9. svibnja 2023 14:20
Kandidat za upis na fakultet

Kandidat za upis na fakultet Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

U sustavu „Postani student“ objavljene su orijentacijske rang-liste za upis na studijske programe, a svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje. Liste se ažuriraju svakog punog sata, a stanje se smatra privremenim.

Državna matura je sve bliže, a maturante do kraja nastavne godine dijeli samo dva tjedna. Vjerujemo da pripreme teku punom parom, a isto tako i prijave na studij. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je natječaj za upise, a na popisu se nalaze upisne kvote za svaki od studija.

Na prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih i sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te stručnih prijediplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024. spomenuto Sveučilište upisuje 3769 novih studenata.

Od ukupnog broja, za redovite studente je predviđeno 2803 mjesta, za izvanredne 800, za Hrvate izvan RH je 82 mjesta i za strane studente izvan EU 76 mjesta. Najviše studenata primaju na Pravnom fakultetu u Osijeku, a zatim slijedi Ekonomski fakultet Osijek.

Kvote za sve ostale studije spomenutog Sveučilišta možete vidjeti u dokumentu koji stoji na njihovim službenim stranicama, a navedeni su i uvjeti upisa.

 

Još vijesti