L.B. u Postani student

Promijenili pravila za upis na ove fakultete! Na dva studija neće primati brucoše – evo što je još novo

Sveučilište u Rijeci od iduće akademske godine primjenjivat će neka nova pravila bodovanja pri upisu na određene studije, a na neke studije uopće se neće upisivati novi studenti.

10. Siječnja 2023 16:13
Studentski centar Rijeka

Studentski centar Rijeka Foto: L.B., MojFaks

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci, iduća akademska godina proći će drugačije, barem što se kvota i upisne politike tiče.

Naime, svi koji su u ovom sveučilišnom gradu iduće akademske godine planirali upisati sveučilišni prijediplomski studij glume i medija pri Akademiji primijenjenih umjetnosti te sveučilišni prijediplomski studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci neće to moći učiniti, piše Novi list.

Kreću upisi na dva nova studija

Buduće ekonomiste ipak može utješiti informacija da će se, unatoč „zamrzavanju“ upisa na sveučilišni prijediplomski studij ekonomije aktivirati alternativni studij – sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ekonomije koji mogu razmotriti.

Osim ovog studija, kreću i upisi na redoviti sveučilišni prijediplomski studij dentalne higijene Fakulteta dentalne medicine koji upisuje nove generacije studenata svake dvije godine.

Uvjeti pod kojima će se upisivati nove generacije brucoša Medicinskog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta te Fakulteta zdravstvenih studija od iduće se godine mijenjaju.

Sportski uspjesi više vrijede, kao i rezultat na maturi...

Osim što će sportaši prve do treće kategorije imati moći ostvariti veće pogodnosti prilikom upisa na Ekonomski fakultet i Fakultet zdravstvenih studija, Filozofski fakultet umanjit će brucošima vrednovanje srednjoškolskih ocjena nauštrb rezultata iz Hrvatskog jezika i Matematike (po novome A razine) na državnoj maturi.

Više o novim kriterijima vrednovanja možete pročitati ovdje.

izvor: novi-list.hr

Još vijesti