V.K. u Postani student

100% uspjeh! Od 100 maturanata ove škole svih 100 'upalo' na željeni fakultet

Od ukupno 100 maturanata ove škole, svih 100 upisalo se na željeni fakultet.

26. svibnja 2022 11:34
Doslovno su fakultete upisali SVI

Doslovno su fakultete upisali SVI Foto: shutterstock by Studio Romantic

Po završetku srednje škole, bez obzira kojeg usmjerenja, uvijek će biti nekolicina učenika koji neće nastaviti sa svojim obrazovanjem iz bilo kojeg razloga.

Iako u posljednje vrijeme iz SAD-a stižu mračne i potresne vijesti o posljednjem masakru u jednoj tamošnjoj školi, nedavno dolazi i jedna dobra i to iz muške srednje škole iz New Orleansa gdje su svi do jednog maturanta upisali fakultete, a pritom su "zgrnuli" stipendije u vrijednosti od 9,2 milijuna dolara, što je skoro 20,5 milijuna kuna.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Rasprava među Hrvatima: Koji je NAJGORI studij u zemlji? 'Jedan te pripremi za životnu patnju'

Srednja škola St. Augustine nalazi se u New Orleansu. To je privatna, katolička i isključivo muška srednja škola za dječake od osmog do 12. razreda. Osnovana je 1951. godine i, kako tvrde, jedna su od vodećih obrazovnih ustanova za Afroamerikance u državi. U školi mladići uče načela "liderstva" uz isticanje i prakticiranje vrijednosti poput akademske izvrsnosti, morala, odgovornosti i discipline.

Kako su poručili čelnici ove ustanove, svih 100 maturanata upisalo je fakultete, a jedan je maturant upisao vojnu akademiju. Sveukupno, njihovi su maturanti upali na 33 različite visokoškolske institucije, dok je ukupan zbroj svih njihovih stipendija oko 9,2 milijuna američkih dolara.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Sve više studenata želi savršenstvo: Svaka generacija sve ambicioznija – evo što bi mogao biti razlog

"Kasno je, ali nije me briga. Svijet zaslužuje vidjeti ovo veselje. Čestitam svim maturantima St. Augustine škole na 100-postotnom upisivanju fakulteta. Hajdemo na naslovnice! Plešite", napisala je na Twitter profilu jedna od ponosnih majki, Kara Ketner, uz video maturanata koji plešu i zabavljaju se.

vezano Slika nije pronađena Postani student Rekordan broj tinejdžera želi upisati studij sestrinstva – evo iz kojeg razloga

izvor: fox8live.com

Još vijesti