V.K. u Postani student

100% uspjeh! Od 100 maturanata ove škole svih 100 'upalo' na željeni fakultet

Od ukupno 100 maturanata ove škole, svih 100 upisalo se na željeni fakultet.

26. svibnja 2022 11:34
Doslovno su fakultete upisali SVI

Doslovno su fakultete upisali SVI Foto: shutterstock by Studio Romantic

Po završetku srednje škole, bez obzira kojeg usmjerenja, uvijek će biti nekolicina učenika koji neće nastaviti sa svojim obrazovanjem iz bilo kojeg razloga.

Iako u posljednje vrijeme iz SAD-a stižu mračne i potresne vijesti o posljednjem masakru u jednoj tamošnjoj školi, nedavno dolazi i jedna dobra i to iz muške srednje škole iz New Orleansa gdje su svi do jednog maturanta upisali fakultete, a pritom su "zgrnuli" stipendije u vrijednosti od 9,2 milijuna dolara, što je skoro 20,5 milijuna kuna.

vezano Veterinarski fakultet Akademska četvrt Rasprava među Hrvatima: Koji je NAJGORI studij u zemlji? 'Jedan te pripremi za životnu patnju'

Srednja škola St. Augustine nalazi se u New Orleansu. To je privatna, katolička i isključivo muška srednja škola za dječake od osmog do 12. razreda. Osnovana je 1951. godine i, kako tvrde, jedna su od vodećih obrazovnih ustanova za Afroamerikance u državi. U školi mladići uče načela "liderstva" uz isticanje i prakticiranje vrijednosti poput akademske izvrsnosti, morala, odgovornosti i discipline.

Kako su poručili čelnici ove ustanove, svih 100 maturanata upisalo je fakultete, a jedan je maturant upisao vojnu akademiju. Sveukupno, njihovi su maturanti upali na 33 različite visokoškolske institucije, dok je ukupan zbroj svih njihovih stipendija oko 9,2 milijuna američkih dolara.

vezano Studentice s odličnim ocjenama Nakon predavanja Sve više studenata želi savršenstvo: Svaka generacija sve ambicioznija – evo što bi mogao biti razlog

"Kasno je, ali nije me briga. Svijet zaslužuje vidjeti ovo veselje. Čestitam svim maturantima St. Augustine škole na 100-postotnom upisivanju fakulteta. Hajdemo na naslovnice! Plešite", napisala je na Twitter profilu jedna od ponosnih majki, Kara Ketner, uz video maturanata koji plešu i zabavljaju se.

vezano Studentice sestrinstva Postani student Rekordan broj tinejdžera želi upisati studij sestrinstva – evo iz kojeg razloga

izvor: fox8live.com