P.S. u Postani student

TikTokerica snimila video najpopularnijeg svjetskog sveučilišta: Tamo su snimane scene iz Hogwartsa

Nina Skočak sa svojim pratiteljima je podijelila svoje iskustvo iz Sveučilišta u Oxfordu.

6. ožujka 2023 13:19

Sveučilište u Oxfordu - 9 Foto: A.B./MojFaks

Sveučilište u Oxfordu - 12 Foto: A.B./MojFaks

Sveučilište u Oxfordu - 11 Foto: A.B./MojFaks

Sveučilište u Oxfordu - 10 Foto: A.B./MojFaks

Sveučilište u Oxfordu - 8 Foto: A.B./MojFaks

Sveučilište u Oxfordu - 7 Foto: A.B./MojFaks

Poznata influencerica i TikTokerica, Nina Skočak, koja trenutno radi i živi u Belgiji, na svojem TikTok profilu podijelila je video iz jednog od najpopularnijih i najvećih svjetskih sveučilišta.

Radi se o Sveučilištu u Oxfordu, koje se nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ona je tamo posjetila svoju prijateljicu. Kako govori u videu, ostala je oduševljena cijelim Sveučilištem i njegovim kampusom, a tko i ne bi kada mi možemo samo sanjati o ovakvom fakultetu kakvo je u Oxfordu!

@ninaskocak Da li bi i vi studirali na ovakvom faksu? 😍 #tiktokbalkan #fakultet #univerzitet #oxford #tour #student #harrypotter #studiranje ♬ Harry Potter - The Intermezzo Orchestra

No, ono što je i posebno za Sveučilište u Oxfordu, osim njegove popularnosti i visoke doze kvalitete, je i cijena školarina. Kako Nina govori, to je jedna posebna doza luksuza s obzirom na to da godišnja školarina iznosi otprilike 20.000 eura. Što znači da su rijetki oni koji si to zaista mogu priuštiti, pogotovo studenti s našeg područja koji odlaze studirati u inozemstvo.

Studentski dom se plaća 700 eura

Uz školarinu, dodatno se plaćaju i studentski domovi koji iznose otprilike 700 eura mjesečno što je neusporedivo s cijenama naših studentskih domova. Nina je nekoliko puta u ovom videu spomenula kako ju Sveučilište u Oxfordu podsjeća na Hogwarts, školu čarobnjaštva iz popularnih nastavaka filmova Harryja Pottera.

No, zanimljivost koju je također otkrila jest da su neke scene zaista i snimane na ovom Sveučilištu za potrebu tog istog filma, a u videu vidimo prepoznatljive hodnike koji zaista i jesu oni kojima je koračao Harry Potter.

Još vijesti