V.K. u Akademska četvrt

Brutalno dobar: Završena izgradnja novog studentskog doma i menze, evo kad useljavaju prvi studenti

Studentski grad Zadar konačno je dobio novi dom i menzu! Evo detalja...

9. rujna 2021 11:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon punih godinu dana i osam mjeseci od početka radova na jednom od najvećih infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Zadru, izgradnji studentskog doma i menze, stižu nam odlične vijesti!


Kako piše zadarski.hr, paviljoni će imati 284 kreveta u 129 soba, točnije, šest jednokrevetnih za osobe s invaliditetom, 91 dvokrevetna i 32 trokrevetne sobe. Uz spomenuto, otvara se i željno iščekivana menza sa 500 sjedećih mjesta s kapacitetom od 3.800 obroka podijeljeno po danu.


>>>Studentice u požaru ostale bez krova nad glavom – u zadarskom studentskom domu za njih NIJE BILO MJESTA… Danas će ipak imati gdje prenoćiti<<<


Konačno gotova izgradnja! / Foto: screenshot via zadarski.hr


Osim doma i menze, studenti će na raspolaganju imati i nekoliko dodatnih sadržaja, poput praonice rublja, tri čajne kuhinje i prostor za dnevni odmor i učenje. S obzirom na to da je izgradnja realizirana u sklopu projekta Modernizacije, unaprjeđenja i proširenja infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, zgrada se neće nadograđivati dodatnim smještajnim kapacitetima i sadržajima.


>>>Drama na Sveučilištu u Zadru: Zbog politike i afera 46 studenata ostaje na ulici? <<<


Nakon dobivanja uporabne dozvole, izvršena je i službena primopredaja objekta pa je trenutno u tijeku opremanje i uređenje okoliša oko zgrade.


"Svi sudionici u navedenim procesima ulažu izniman napor da studentski paviljoni budu spremni za smještaj studenata početkom akademske godine, odnosno najkasnije do kraja 2021. godine. Natječaj za dodjelu smještaja u novom domu raspisat će se odmah po izvršenju ugovora o opremanju, čime će se osigurati svi potrebni uvjeti kako bi studenti uselili u potpuno opremljen i funkcionalan prostor. Točan datum svečanog otvorenja nije još definiran, no svakako će biti netom pred useljenje studenata u nove sobe", kazali su sa Sveučilišta.


Izvor: zadarski.hr

Još vijesti