V.K. u Akademska četvrt

Dekan Medicinskog fakulteta u Puli tvrdi da su cjepiva štetna: Na fakultetu ipak zvali studente na cijepljenje

Otkako je počela pandemija, polariziranost javnosti što se cijepljenja tiče sve je snažnija; jedni zagovaraju cijepljenje, a drugi su protiv cjepiva. Iako tipičnog antivaksera možda ne zamišljate tako, ima ih i među dekanima hrvatskih fakulteta, štoviše medicinskih.

29. lipnja 2021 15:00
Krešimir Pavelić

Krešimir Pavelić Foto: Screenshot

Dr.sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta u Puli opet je šokirao širu javnost svojim izjavama. Naime, još je Faktograf prošle godine detaljno analizirao i prenosio kontroverzne izjave ovog znanstvenika, u kojima je, kako pišu, iznosio neprovjerene, netočne i znanstveno neutemeljene informacije o COVID-19, kao i cjepivima protiv ovog virusa.


>>>Krenulo masovno cijepljenje studenata medicine – otkrivaju nam koje su nuspojave najčešće osjećali!<<<


Naime, kako prenosi Dalmatinski portal, dekan je prisustvovao na okruglom stolu predavanjem o štetnosti cjepiva protiv koronavirusa u kojemu je nabrajao komplikacije za koje kaže da se uglavnom kriju od očiju javnosti. Također, dekan smatra kako bi se "cjepivo trebalo hitno maknuti, a protagoniste propagande privesti pravdi".


Dekan Medicinskog fakulteta smatra da se ne treba cjepiti protiv koronavirusa


Drugim riječima, Pavelić je na svom izlaganju iznosio brojke koje potkrepljuju njegovo uvjerenje da se ne treba cijepiti. Prema njegovim riječima, do 15. lipnja je cijepljeno 20,8 posto svjetske populacije minimalno jednom dozom cjepiva te je za to utrošeno 2,4 milijarde doza. Kako kaže, na dnevnoj se bazi podijeli 32,6 milijuna doza.


>>>Ponuda koju je nemoguće odbiti? Ova država plaća punu školarinu i smještaj studentima koji se cijepe<<<


"Vrlo često se postavlja pitanje komplikacija, a ono se često krije u sredstvima informiranja. Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Najviše je komplikacija u dobi od 18 do 64 godine, a potom za one iznad 65 godina starosti.  Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja", kazao je dr. Pavelić te dodao statistiku o mrtvima na mjesečnoj bazi i štetu koju uzrokuju cjepiva. Nadalje navodi kako je u ova 4 mjeseca bilo više umrlih od COVIDA, odnosno od cjepiva protiv COVIDA, nego ukupnan broj umrlih od drugih cjepiva u sustavu od 1990-ih godina.


"Dramatičan rast smrtnosti među mladima"


Stoga u svom predavanju traži i uhićenje "protagonista propagande o cijepljenju". Uz to, navodi kako postoje službeni podaci za mlade od 20 do 24 godine koji pokazuju dramatičan rast smrtnosti. Pavelić smatra kako je vrlo teško utvrditi korist od cijepljenja s obzirom na komplikacije, te kako kaže, nevjerodostojnosti informacija i upisnih dijagnoza smrti od COVID virusa.


U svom je izlaganju također nabrojio 10-ak različitih potencijalnih nuspojava za koje tvrdi da su validni statistički podaci objavljeni u renomiranim znanstvenim časopisima, no da se ne spominju u medijskom prostoru. Dekan Medicinskog fakulteta u Puli kazao je da "znanstvenike zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu, a to predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature".


Također valja napomenuti kako je upravo i Medicinski fakultet u Puli, čiji je Pavelić dekan, krajem prošlog mjeseca na svojim stranicama objavio službeni poziv za cijepljenje svih studenata koji to žele, uz poštivanje određenog roka i nakon ispunjavanja obrasca prijave.

izvor: Dalmatinski portal