Ivana Petrić u Akademska četvrt

Dok svi drugi rade 'normalno', najveći hrvatski student-servis radi skraćeno u petak zbog praznika koji je u utorak

Sljedeći tjedan je 1. svibnja, svima znan kao Međunarodni praznik rada pa većina radnika taj dan ima slobodan. No, radnici u student-servisu u sklopu zagrebačkog SC-a imaju skraćeno radno vrijeme i u petak i u ponedjeljak, iako je Praznik rada tek u utorak.

27. travnja 2018 13:27
Studenti na ulazu u zagrebački SC

Studenti na ulazu u zagrebački SC Foto: MojFaks

Najveći student-servis u Hrvatskoj radi skraćeno čak i u petak 27. travnja zbog Međunarodnog praznika rada koji je tek u utorak. Naravno, skraćeno radno vrijeme radnici student-servisa pri Studentskom centru u Zagrebu imat će i u ponedjeljak.

Nije jasno zašto bi se i u petak radilo skraćeno dok drugi student-servisi u Hrvatskoj i tada rade po uobičajenom radnom vremenu. Kako su nam objasnili telefonom, student-servis u sklopu osječkog STUC-a, kao i oni u sklopu studentskih centara u Splitu i Rijeci 27. travnja ne rade skraćeno nego uobičajeno, baš kao niti student-servis SC-a Karlovac s podružnicom u Zagrebu. No, karlovački Servis u ponedjeljak ne radi uopće.

Student-servise praktički financiraju građani


Budući da se približava ljeto, i polako se formira "špica" studentskih sezonskih poslova, može se reći da je malo nepravedno prema studentima što njihov servis već u petak radi skraćeno. U slučaju da žele podići ugovor ili obaviti bilo što drugo u zagrebačkom Student-servisu to neće moći učiniti.

...I u student servisima spajaju oko Gospe: Doznajemo u kojim gradovima u ponedjeljak nećete moći podići ugovore...


...Mali studentski centri bolji od zagrebačkog: SC odgovoran za najviše studenata ima najlošiju Facebook stranicu...


Studentski servis SC-a u Zagrebu imat će skraćeno radno vrijeme u petak kada nije nikakav praznik bez obzira na to što su primjerice, prema financijskom izvještaju iz 2016. godine, među prihode naveli "donaciju iz državnog proračuna" u iznosu od 35 milijuna kuna. Osim toga tu je i "donacija iz proračuna" u istom iznosu. Podsjećamo, državni proračun pune građani Hrvatske, a građani su ujedno i roditelji studenata kojima su potrebne usluge studentskih servisa za vrijeme radnih dana.